Erdéicsírke recept
1 perc
Az Erdéicsírke hozzávalói:
3-4 db csírkecomb
2-3 fej hagyma
ételízesítő
bors
olaj
egy nagy tejföl
2-3 db tv-paprika
fél kg rízs
kb egy liter delikátos leveslé
Az Erdéicsírke elkészítési módja:
Egy tűzállo edényt kívajazol és zsemlemorzsázol. Aztán rízs,paprika,hagyma ezeket teszed le rétegesen az edénybe. Fűszerezel:ételízesítő,bors és meglocsolod olajjal. Közepére kerül a hús. A húsra paprika,hagyma,rízs kerül. Közben ízesítjük is a fűszerekkel. A tetejére a tejfölt,megszorjuk ételízesítővel. Meglocsoljuk a leveslével. Ha megpuhult a rízs kivesszük a húsokat és megsütjük fokhagymás húsnak. Melegen tálaljuk: Jóétvágyat.
Közben kevergetni kell,hogy eggyenletesen puhuljon meg a rízs.
Olajjal locsoljuk,de ne sokat!!!
Azért kell a kiszedni és megsütni fokhagymásan a húsokat,mert kiegésziti az ízeket!!!
Kb 1-másfél óra alatt készen van.
Nagyon egyszerű!!!!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: snurki, 2008. máj. 12. 18:08
Az erdéicsírke elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.