Építési telek vásárlása (beszélgetés)
Nem tudom biztosan, de építési telket külföldi állampolgár is vehet, csak mezőgazdasági művelésit nem.
Nagyon kell figyelni, nincs-e rajta már elidenegesítési tilalom, mert az adósság miatt, mindig az állam az első, majd utána a magánszemély. Jobb lenne az üggyel megbízni egy saját ügyvédet, legalább párhuzamosan is akár. Tudod minden szentnek maga felé hajlik a keze.
Tehát akkor az ugyanolyan hiteles, csak elektronikusan kéri le? Abban nem tudnak csalni semmit? Mert nem mindegy, hogy 7000 vagy 1000 pénzbe kerül :)
Mindenesetre az ingyenes verziót nem választjuk. Akkor lehet, hogy inkább az 1000ft-osat kérnénk.
Akkor megírom azt, hogy ez hogy is van. Kíváncsi vagyok a véleményetekre. Igazából emiatt vagyok kicsit bizalmatlan:
Ezt a földterületet megvette a cégtől egy külföldi állampolgár. A telek maradt a cég nevén, mivel a földmonopólium szerint külföldi állampolgár nem vehet nálunk telket, csak házat. De kifizette. És becsődölt a cége, ami miatt el kell adnia a telket, mert nem tud rá építeni. Hivatalosan a cégtől vesszük a telket, de igaziból ezt a pénzt majd ők odaadják a külföldi fickónak, mert az övé elméletileg. Ők csak meg vannak bízva az ügyintézéssel a telekkel kapcsolatban. Kicsit fura helyzet, csavaros dolgok vannak benne, ezért vagyunk bizalmatlanok kicsit.
De hétfőn bemegyünk, mert kedden zárva van a hivatal és kikérjük akkor a hiteleset.
Rendben. Akkor kedden bemegyünk és kikérjük. Szerdán megtörténik az adás-vétel, elég előtte egy nappal menni.
Köszi szépen!
Bárki kikérheti.
Leginkább helyrajzi szám kell hozzá, illetve anélkül nem is lehet. Címet is kérnek a nyomtatványon, de anélkül is működik.
Minden további nélkül kikérhetsz.Amikor mi eladtuk az ingatlant az leendő vevő már a tulajdonlappal jött,hogy "igen látjuk minden rendben van".
Azt nem tudom mi kell hozzá,de szerintem Ő is csak címet tudott
És mit kell vinnem ahhoz, hogy kikérjem a tulajdoni lapot olyan telekről, ami nem az én tulajdonomban van? Helyrajzi számot? Vagy valami mást még?
Kikérhetek más tulajdonában lévő területről tulajdoni lapot?
De fontos.
Nem kevés pénzt adsz ki, gondolom az a minimum, hogy mindent megtegyél annak érdekében, hogy a lehető legalaposabban utánajárj annak, amire kiadsz egy rahedli lóvét.
Én a helyedben beslattyognék a Földhivatalba, és kikérnék magamnak egy tulajdonlapot.
(Amúgy a Hiteles is csak 6250 Ft.)
Igen, ezt értem. De minden hiteles kikérés 7000 Ft, ami ugye elévül(haha: elhónapul) 1 hónap alatt, tehát addigra, mikor bármire is kellene a házépítés folyamán, ki kell kérni még 2-3 alkalommal úgyis újra. Az már borsos lesz, így feleslegesen nem költenénk rá, ha nem fontos.
De ha az 1000Ft-os kikérést az ügyvéd intézi abban is lehet valami csalás? Vagy az már megbízható lenne?
Én is azt mondom, hogy ti kérjétek ki, a hiteles tulajdoni lapot!
Ha van valami széljegyzetben, vagy amit esetleg nem akarnak mindenképp a tudtotokra adni, azt az ügyvéd nem fog kiírni...
A hiteles lappal tudtok minden olyan ügyet intézni ami a telekkel kapcsolatos, így előbb utóbb úgyis kell;)
Szia!
A regisztrált ügyvédek hozzá tudnak jutni a tulajdoni laphoz, ami nem kerül 7000 ft-ba.
Arra vigyázz, okvetlenül nézd meg, hogy a dátum aktuális e. Tehát szinte aznapi legyen. Nekünk pl. előttünk nyomtatta ki az ügyvéd, igy éppen azon a napon lévő tulajdonjog volt rajta.
Sajnos nagyon kell vigyázni, hogy jelzálog, vagy valami egyéb tartozással ne legyen megterhelve. Erre figyeljetek oda.
Szia!
Szerintem a hiteles tulajdoni lap csak pl hitel esetén kell a banknak. Vagy pl ha szocpolt vesztek fel rá, vagy valami ilyen hivatalos dolog esetén.
Sziasztok!
Jövőhéten veszünk egy építési telket. Egy építőipari cégen keresztül vásárolunk, akik később talán felépítik a házunkat a telekre.
Kell fizetnünk adás-vételkor az ügyvédi munkadíjat, egy eljárási díjat. Ezt értjük. Kérték, hogy válaszoljunk arra, hogy szeretnénk-e hiteles tulajdoni lapot kikérni, aminek az ára 7000Ft, vagy elég nekünk, hogy az ügyvéd kéri ki, mert akkor csak 1000Ft lenne, de ha egyszerűen csak bemegy az ügyvéd a földhivatalba és kiírja az adatokat, akkor az ingyen lenne(náluk ez utóbbi a megszokott). Miért van ennyi választási lehetőségünk? Miért lenne fontos kikérni 7000-ért, ha ki lehet írni a szerződéshez az adatokat ingyen? Mit javasoltok, hogy melyiket válasszuk és miért?
Esetleg azért van ennyi választási lehetőség, mert valami becsapás van a dologban a telekkel kapcsolatban?
Előre is köszi a válaszokat.