Epillátorral való szőrtelenítéstől is lehetek kiütéses? (tudásbázis)
Teljesen ismerős a borotválós rész. Sajna ott rontottam el, hogy több, mint 10 évig borotváltam a lábszáram. Most már fejre is állhatok, semmivel nem tudom visszafordítani. Bármit csinálok csak minimálisat gyengültek a szőrszálak, de sose lesz olyan, mint a combomon. Pedig az utóbbi 2-3 évben borotva se érte, csak gyanta, de főleg epilátor.
Az a legjobb, ha hagyod megnőni, én 4 hetente szoktam rámenni, de az már számomra is égő állapot :D De mikor akkor végzek, akkor tényleg nagyon szép sima végigsimítva is. ha 2 hetente csinálom, végigsimítva érzem a sok még éppen kinövő szálat.
Combomon csak cukorgyantát használunk és elég 12 hetente, mert ott nem erősítette meg a borotva vagy krém, mint lábszáron vagy intim tájékon.
Nyáron a legrosszabb, mert legszívesebben mindig sima lábat szeretne a nő, de ugye nem egyszerre nő, és így többször epilálom, és bizony éppen növő szálakat csak meghúzkodja (be is gyulladnak).
Amit viszont pont múlt héten hallottam a kozmetikusomtól, hogy azok a pöttyek, amik állandóan ott vannak, azok amiatt vannak, mert napoztatta vagy sokáig volt napon az illető közvetlen epilálás/gyantázás után, és a nap beleégette a gyulladást.
púderrel be kell szórni előtte?
erről nem hallottam, köszi, hogy írtad
Nekem sem vált be a gyanta/zselégyanta és az összevissza szőrtelenítő habok, krének, epilátorral azért küszködök, mert így legalább nem kell 2naponta, elég heti egyszer utána epilálni, mert persze nem egyenletesen nő...
Viszont ezzel a begyulladt dologgal nem tudok mit kezdeni, hála Istennek relatív kevés van. Borotva ami pedig bejött, az az egik üzletlánc saját márkása (4 betűs, A-ra kezdődik), de úgy, hogy előtte valamennyit áztatom magam a kádban, majd átdörzsölöm szivaccsal, tusfürdő, és úgy nem vészes, jóval kevésbé pattogok ki.
Akkor életünk végéig hosszú naciban fogjuk tengetni a nyarakat?
mert így csak nagyon ritkán tudok szőrteleíteni:(
jaj meg annyit mondott a kozmetikus csaj, hogy tusolás alatt, vagyis a végén vagy kádbanfürdés után bototválkozzak, mert addigra megpuhul a szőrzet vagy mit magyarázott
így csináltam, de így is begyulladt
óóóó, értem
köszönöm, hogy ezt leírtad
ettől tartottam, hogy hiába vennék epillátort, nem lenne jobb
kozmetikussal már beszéltem, Ő mondta, hogy használjak ilyen női borotvahabot
de azt mondja Ő is, hogy valószínő, hogy ilyen a bőröm:(
Bőrgyógyásznál nem voltam, Ő is tudna ezen esetlen segíteni?
elvileg az epillátor is kitépi a szőrt (mint pl a gyanta), szóval akkor kell újra epillálnod, amikor újra nő.
mondjuk megjegyzem hogy az epillátorral lassabb és kicsit fájdalmasabb is a művelet, mint pl gyantával, és nem is biztos hogy pont annyira hatékony, főleg a nagyon pici szőrszálaknál :S
sajnos valószínű:(
ha a többi eljárásra így reagál a bőröd, ezzel sem lesz jobb (sőt..).
kozmetikussal v bőrgyógyásszal beszéltél már arról, hogy mit lenne érdemes csinálnod?
sziasztok. A gynatázástól is és a borotválkozástól is a szőrtelenítés másnapjára begyullad a szőrtüsző és a következő borotválkozás alkalmával azt a gyulladt tüszőt megvágos és vérezni ked. Ha meg addik nem borotválkozot akkor a sebet vágom le és akkor is vérezni kezd. Mindegy, hogy csinálom, a borotválkozás után ez van. Gyantázás után pedig tiszta kiütés leszek. Kérdésem az lenne, hogy epillálás után is ez lesz?
Csak mert nem olyan olcsó egy epillátor ahhoz, hogy csak kipróbáljam és ne jöjjön be:(
Járt már így valaki?