Eper-rebarbara dzsem recept
40 perc
Az Eper-rebarbara dzsem hozzávalói:
1250g gyümölcs(800g eper,450g rebi)
DR.Oetker dzsemfix 3:1
350 g édesítő vagy cukor
egy fél citrom leve
Az Eper-rebarbara dzsem elkészítési módja:
A gyümölcsöket feldarabolom(lehet beletenni még málnát,ribizlit,de 1250g legyen max)egy lábasba teszem őket,rázúdítom a dzsemfixet adok hozzá két kanál cukrot,kb fél óra kavargatás,majd ha jól forr mehet bele a többi cukor és még pár perc kavargatás.Közben kóstolgatni én egy fél citrom levét belefacsartam még.Tegyünk egy sűrűség próbát:egy kanál dzsemet egy kistányérra szedek,pár perc alatt be kell sűrűsödnie,ha nem sűrűsödik kevés citromlevet lehet bele facsarni még.Úgy forrón üvegekbe szedni(ebből az adagból kb 3db 3dl-es üveggel lesz)peremig,gyorsan lezárni,fejre állítani legalább 5 percre,utána hideg kamrába tenni.
Ameddig készül a dzsem addig dagadjon a bukta tésztája egy edénybe,hogy a meleg dzsemet azonnal tudjuk párosítani egy meleg buktával.Finom!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: A2880, 2009. máj. 25. 15:40
Az eper-rebarbara dzsem elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.