Epegörcsök epekőműtét utám 1 évvel! Mitől lehet, mi hozott megoldást? Újabb műtét, de mit vesznek még ki? (beszélgetés)
Nekem 20 éve volt epekő műtétem. azóta is odafigyelek, hogy mit eszem, mert vannak olyan ételek amitől néha görcsölgetek.
a túrótól uborkától kelkáposztától általában.
gyógyszert nem szedek.
Akkor nem az alma és a joghurt lehetett a ludas, hanem amit korábban ettél.
Esetleg a rengeteg uborka:-)) A műtét megváltoztathatta az uborkatűrésedet esetleg :-) Vagy volt valami más is...
Uborkán élek!!!!
Viszont attól még sohasem volt bajom! Még akkor sem mikor két maréknyi epekővel rendelkeztem!
És főzni szinte zsírmentesen szoktam. A levestésztából is kiveszek magamnak egy pici tányérral, hogy az se legyen olajos.
Reggelire almát és joghurtot ettem - és megkínáltak egy szem sárgabarackkal, de tulajdonképpen akkor már éreztem, hogy valami nem stimmel, csak nem akartam elhinni...
Szia!
Nekem csak fájdogálni szokott a nem létező epém:-) , ha jobban eleresztem magam a fűszeres v. csípős kajákkal.
Szóval diétásan kell ám étkezni, mert az epevezeték is kövesedhet.
Nem ettél az utóbi időben nehezebb, zsírosabb vagy fűszetesebb ételeket? Vagy olyasmit, ami epésnek nem jó? Pl. karfiol, káposzta, gomba, uborka, stb, stb
Én azt vettem észre, ha többször ilyesmit eszem, "besokall" egyszercsak és elkezd fájni. Tehát nem rögtön, az első nap...
Én görcsoldót és fádalomcsillapítót vettem be.
Az ügyelet is ezt adata amikor egyszer odakényszerültem.
További ajánlott fórumok:
- Segítsetek megoldást találni, vészhelyzet van, hogyan tudnék kölcsönt szerezni?
- Milyen sampont (vagy egyéb megoldást) használtok gyorsan zsírosodó hajra?
- Óvodai csoportpénz beszedésére tud valaki legális megoldást?
- Ha felajánlanák neked, hogy a nyilvánosságon keresztül megoldást találsz a régóta húzódó családi problémára elvállalnád?
- Családi viszály - kérlek titeket, segítsetek megoldást találni
- Nagyon belassult a gépem, nem találok megoldást! Kérlek segítsetek!