E-mail a NAV-tól, valós vagy sem? (beszélgetés)
Ez kamu. Már a megfogalmazás is gáz, hol tegez, hol magáz, magyartalan, stb.
Ha valaki elhiszi, kicsalják az afatait, a bankszámla számát, aztán leshet!
Minden évben előkerülnek ezek, nehogy bedőljetek neki!
A NAV emailban nem levelez, pláne nem kér adatokat!
Nem beszélve a rémes magyartalanságokról.
Pl. "az ügyfelek számára ellenőrizték".
A NAV-nak nem is lehet bankkártyával fizetni, csak utalással. Szóval nem kell a CVV-kód. A netbankomban rögzítettem a számlaszámukat, így gyorsan el tudom indítani az utalást.
Ha valami elmaradás van, az Ügyfélkapura kapok értesítést, amit letöltök a gépemre, és rendes hivatalos NAV-levelet látok, sok paragrafussal, de ott van az ügyintéző telefonszáma is.
Ez a "hyserinvoiceupdates.eu" nem NAV-os cím, a NAV -os levél címe, ahogy Bless is írta, eleve nem .eu végződésű.
@nav.gov.hu
Ami innen jön, az nem kamu
From: nav <nav@hyserinvoiceupdates.eu>
Sent: Friday, March 20, 2020 8:34:25 PM
Cc: nav <nav@hyserinvoiceupdates.eu>
Subject: adóvisszatérítés.
Milyen e-mail címről jött?
Egyébként ezer százalék kamu. Ahogy a kurrrrva elmüs próbálkozás. Egy ilyen tranzakcióval le tudják szedni a CVV kódot, és a következő percben a világ másik felén vásárolsz :(
Én már egy hónapja kb . Még oda is navigált a NAV oldalára . Megtévesztésig hasonlít az oldal . Oda kellett volna beírni az adatokat.
De kaptam már Telekom,Démász nevében is .
Nem kaptam ilyet, az ügyfélkapumra jött üzenet, de a konkrét adatokkal, ami tavaly is jött meg előtte stb.
Valószínű adathalász csaló.
Nehogy elhidd! Az egyik mondatban tegez😱
Amúgy volt vmi közlemény már, hogy a nav nevében emailokat küldözgetnek. Gondolom van ügyfélkapud, így ha bármi van, odaküldi tárhelyre az értesítéseket
Ez a játék megy mindenhol. Itt is. Én SMS-t kaptam, hogy a nem létező autómra jár visszatérítés.
A kolléganőm egyéb adó visszatérítésről kapott e-mail, de ő megadta az adatait, aztán futkoshatott mindent tiltani, mikor mondtuk, hogy az kamu.
Ha a NAV akar valamit, a hivatalos csatornáin értesít, nem küldözgetett e-mailt meg SMS-t, és az oldal, ahová küld, csak hasonló, mint a sajátja.
Hányinger...
A NAV-ról tudok többet (informatikáján dolgoztam), és bizton állíthatom, ilyen nincs.
De ha bizonytalan vagy bármilyen ilyen jellegű megkeresésnél, nézd meg a helyesírást, magyartalanságokat, ékezet hiányokat. Egy valamit magára adó cég nem küld ki ilyen igénytelen levelet.
Nem kaptam, de tuti kamu!
A NAV sosem egyeztet ilyen formában.
De nézd meg a hányaveti slendrián szöveget, hol tegez, hol magáz.
Töröld és rá se nézz többet. :)
Emailt kaptunk tegnap a NAV-tól a következő szöveggel:
"Tisztelt Ügyfelünk!
Az idén kifizetett összes adót az online ügyfelek számára ellenorizték. Az év végén jelentkezzen
be az alábbi linkre, és hajtsa végre az alábbi lépéseket: Adja meg nevét, vezetéknevét és azonosítószámát,
és erosítse meg e-mailjeit. Biztosítjuk, hogy jogod van az ebben az évben fizetett pénz visszaszerzésére
Ellenorizze most
Kérem jelentkezzen be az adóvisszatéritési oldalra,hogy visszaigényelheti az alapokat.
Kiemelt figyelemre számíthatnak a virágot, koszorút és mécseseket árusítók. A NAV munkatársai a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép megfelelo üzemeltetését, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják."
Nem tűnik valósnak.
Más is kapott ilyent?
További ajánlott fórumok:
- Tudnátok nekem egy e-mail vagy egy levelezési címet adni adócsalás bejelentéséhez?
- Levél a NAV-tól, kapott vki mostanában bármilyen levelet?
- E-mail címem megadásával beazonosítható vagyok a FB-on?
- Adóbevallási tervezetet kaptam a NAV-tól, mit kell tennem?
- Valaki kapott már levelet a NAV-tól, SZJA visszatérítés ügyben?
- A NAV-tól az adóbevallás elkészítését kérni kell vagy kérés nélkül megcsinálják?