Első ház vásárlás előtt (beszélgetés)
és, ha van ügyvéd ismerősöd, vagy valaki beajánl, akkor még olcsóbban is megúszhatod az ügyvédi díjat :)
nálunk a vételár 0,6%-át kellett fizetni az ajánlás miatt, de mondjuk a vételár is nagyobb volt :(
ezeket a költségeket hitel nélkül írtam. ha hitelt vesztek fel, sokkal több költség van.
szerintem nagyjából ennyi a hitel nélküli költség, más nem jut eszembe.
ha esetleg valami kérdésed van írd meg.
szerintem megadják az 50%-ra, akkor 55500 lenne az illeték.
egyébként a 34e-et sajnos rosszul írtam (ha mindketten 35 alatt lennétek), akkor 37e lenne, bocsi. azért, mert az illeték 50%-a lehet a kedvezmény max. 40000 FT
tavaly vettünk lakást, első lakást. kellett illetéket fizetni!
Ha 50-50%-ban lesztek tulajdonosok, akkor az 50% után szerintem megjár a kedvezmény, de nem tudom, hogy feleződik-e az összeg.
na épp ez az mert ezt a változatot is hallottuk és azt is hogy mivel első ház lenne akkor nincs illeték, akkor most melyik az igaz?
És mi van akkor ha az egyik fél 35, a másik meg még a közelébe sincs??
ügyvéd: kb a vételár 1%-a
földhivatal: 6250 + 6600
További ajánlott fórumok:
- Autóvásárlás előtt állok.. Renault Scenic, Renault Megane, vagy Xara Picasso? 3 gyermek van, kb. 2005-ös évjáratban gondolkodom
- Lakásvásárlás előtt állok! Segítséget szeretnék kérni, mi a menete, mire figyeljünk oda...:)
- Kombinált tűzhely vásárlás előtt állok. Mik a tapasztalataitok? Milyen tipust (márkát) válasszak?
- Telefonvásárlás előtt állok, melyek a most trendi és jó okostelefonok?
- Babakocsi vásárlás előtt
- Száritógép vásárlás előtt állok, milyet javasoltok mi a véleményetek?