Első gyökérkezelés után mi a további teendő a foggal? (beszélgetős fórum)
JELENTEEM túlélteeem. Újra lenyúlt azzal tűvel, hogy van-e maradék ideg, de nem éreztem semmit, tehát ideiglenes tömést kaptam, jövőhéten pedig véglegest, ha minden jól megy...
Mindenkinek NAGYON DE NAGYON KÖSZÖNÖM a bíztató szavakat és a pozitív hozzáállást! A téma nyitva marad! Jövőhéten, még írok. :)))
Legutóbb én is úgy mentem el a fogászatra, hogy előtte majdnem enni adtam a gatyámnak. Két helyen lyukas fogam harmadik helyen is kilyukadt. Én már magam előtt láttam, hogy tuti húzni fogják, de legjobb esetben is egy gyökérkezelés vár rám. Majd beültem a székbe, megnézte a doktornő és azt mondta olyan kicsi ez a lyuk, hogy simán betömi, még érzéstelenítőt sem adott.
Nem kell előre spannolnod magad. Ha fáj,szólsz az orvosnak, ő pedig úgyis tudja mit csináljon.
Nekem már többször gyökérkezeltek. Ha fájt, akkor vagy nem oda szúrt, ahova kellene, vagy nem várta meg, hogy megfelelően hasson. Az enyém előre szólt, hogy jelezzek, ha érzem, és akkor ad még fájdalomcsillapítót, pedig az egyik nem is volt gyulladt. A gyökércsúcs körül is kialakulhat gyulladás, ami miatt érzed, ha dolgoznak a fogadban, még akkor is, ha maga az idegeltávolítás a fogból nem fáj. Tehát a fogat körülvevő íny gyulladása miatt is szükséges az érzéstelenítés.
Azt, hogy maradt-e benne ideg, azt nem azzal ellenőrzi az épeszű fogorvos, hogy vergődik-e a páciens a fájdalomtól a székben. Igazándiból egy jól felszerelt fogorvosi rendelőben van már röntgen, és azon nézi meg, hogy a műszerrel sikerült-e lejutni teljesen a gyökércsúcsig.
A székben ugrándozó beteg általában zavarja a fogorvost a munkában, legalábbis az én fogorvosaim jobban szerettek békében dolgozni. Tehát nem értem, hogy miért szadizik veled, főleg, hogy te fizetsz érte. Szerintem szólj, hogy kérsz fájdalom csillapítót, mert az általad leírtak szerint a fogorvosod maga sem tudja, hogy meddig jutott el a tágításban és tisztításban, tehát nem lehet kizárni, hogy lesz még benne ideg, esetleg gyulladás a gyökércsúcsnál, a következő alkalommal.
Én ot évig nem mertem anno visszamenni egy ilyen eset utan
Megmondod h kérsz érzéstelenítőt és ha nem ad elmesz, ennyi.
Valószínűleg túl korán kezdte a kezelést, ezért érezhettél fájdalmat. El kell keserítselek másodjára is még használni fogja ezeket az inkvizíciós eszközöket, de akkor már elvileg nem szabad, hogy fájdalmat érezz.
Nekem két fogam gyökérkezelt és az érzéstelenítő hatásának elmúltával, ha ezek a fogak pár napig, összekoccantak egy másikkal, bizony éreztem fájdalmat. De aztán elmúlt a fájdalom a két fogam pedig még majd 30 és 20 év után is a helyükön vannak ( kop-kop-kop)
Illetve, mikor csinálta a gyökértömést, akkor is éreztem a fájdalmat, amit jeleztem is az orvosnak. Megnyugtatott, hogy természetes, ez azt jelenti van még élet a fogban.
Szóval nyugi, neked is minden rendben lesz.
Köszönöm a hozzászólásokat! Én úgy tudom nem volt gyulladt a fog. Nem is fájt az ideiglenes töméssel. De azt mikor kiszedte, annyit mondott baj van..
De Istenemre mondom, éreztem minden rántást. Köszönöm az őszinteséget is, bízom benne, hogy jól kiszedte első alkalommal, mert mikor utoljára túrt le, már nem volt fájdalom...
Ez az utolsó mentsváram. Nagyon félek így vissza menni..
Megpiszkálja, de mivel már kitépte az idegeket nem fogsz érezni semmit. Én az elsőnél sem éreztem, de ott rendesen elérzéstelenített, 2 szurit is kaptam.
Be volt gyulladva a fogad?
Van nekem is gy.kezelt,,de nekem még soha nem mondta a doki hogy nem kapok,és elsőre is rendbe vágta.
Reménykedj hogy ok legyen,bár ha kicsit belepiszkál és fáj akkor szerintem kérj ,míg befejezi.Vagy kapaszkodj.Drukkolok:))
Uhh nagyon sajnálom, embertelen fájdalom tud lenni az biztos, ha be van gyulladva és nem adott elég érzéstelenítőt v nem várt eelg ideig h hasson....
Következőre elvileg már csak tisztítja és fedotomest tesz bele. Hat nem tudom, én kérnék erre is szurit...
Több fogam is gyökérkezelve van, de az első sem fájt soha, hisz le lett érzéstelenítve .
Nem várt eleget? Vagy keveset adott?
Előre szólok, ha nem ölte ki az összes ideget akkor be fogsz kakálni a következő kezelésnél !
Tegnap voltam életem első gyökérkezelésén. Az érzéstelenítő ellenére, azt hittem a székben halok meg, mikor a dr.nő lenyúlt azokkal a spirálszerű tűkkel. A 4.-ik tekerésnél/rántásnál nem éreztem egyáltalán semmit, ez némi megnyugvásra adott okot, ám azt mondta, legközelebb már nem kapok érzéstelenítőt. Gondolom azért, hogy érezzem és az által jelezzem, ha esetleg maradt még ideg a fogban. Kérdésem a következő;
- Ugyanúgy "megpiszkálja" a fogam?
- Ha igen, mennyire számíthatok ugyanakkora intenzítású fájdalomra, mint az 1. alkalommal? Ugyanis az nagyon fájt...