Elkaphatja az ember, ha gilisztás a kismacska és csak másnap tud orvoshoz menni? (tudásbázis)
Igen, elkaphatod, szóval ne csókolgasd egyiket sem, és kézmosás, kiemelten.
Mindegyik cicát féreghajtózni kell.
Semmi gondotok nem lesz. Féreghajtás meg 2 hét múlva ismétlés.
Természetesen most minden állatnak kapnia kell a féreghajtót. De egyébként javasolt lett volna a 2 hét karantén az ő jövevénynek, mert bármi baja lehet, pl parvo.
Nálunk is kb 3 hete van új cica, már kb 10 éve nem volt kiscica, ő sem volt tervben. Minden cicánk benti, neki az előtérben volt a karantén ideje. Kapott féreghajtót, az orvos lefújta bolha írtóval, olyannal ami ilyen pici cicákra is használható.
Ha minden redben vele, akkor már nem kell úgy vigyázni.
Az elso ket cicank a szuleimmel is gyartelepiek voltak. Egy darabig nem aludhattak az agyban.
Es macska erintes utan kezmosas.
...de regen is erre tanitottak. A "lakodalmas kutya" utan. Es minen vendegsegben mindenhol. Meg ha eszel elotte kezmosas szigoruan.
Ha tapogatod a macskat utana kezet kell mosni mielott a szadhoz, arcodhoz ersz, vagy eszel. De ez amugy is alap.
Nekem volt vagy 10-15 macska a gonozasom alatt beleertve, hogy kobor acskakat befogadtam amig nem lett gazdaluk. A befialt ficsikkel talan tobb is. Soha nem lettem ferges, de ezt tartottam mindig, es csak a rendszewresen fergetlenitett macskak amudtam velem. Az idegen macskak nem.
Sziasztok!
Hoztunk ma egy kismacskát amit egy gyártelepről sikerült megmenteni. Használja az almot, de sajnos gilisztás és holnapig nem tudjuk orvoshoz vinni hogy adjon neki tablettát rá.
Lehet ebből bármi következményünk? A macska nyilván bent van mivel nem vagyunk hívei a maradi állattartásnak. A másik két macskámnak is fogok venni bár nekik nincs ilyen gondjuk de jobb elővigyázatosnak lenni.
További ajánlott fórumok:
- 5 kismacskát találtam - tanácsokra lenne szükségem, tudtok segíteni?
- Hogy tudok egy kóbor kismacskát megszelidíteni? Nagyon félénk és nagyon fürge...
- Volt már bárányhimlős a gyereketek? A kistestvére elkaphatja tőle?
- Kóbor kismacskának mit adjak enni? Eléggé le van gyengülve.
- 6 hetes kismacskának súlyos hasmenése van. Van valami házi praktika?
- Terjedhet így a bárányhímlő, elkaphatja 21 hónapos kislányom?