6 hetes kismacskának súlyos hasmenése van. Van valami házi praktika? (tudásbázis)
Még nagy macskának is csak feles (hígított) tejet ajánlanak! És azt is langyosan!
A felnőtt cica is hasmenést kap a hűtőből, hidegen adott ételtől!
Ha még ilyen pici, akkor szerintem ne tehéntejjel etessétek, hanem csecsemőknek való tápszerrel. Állatdoki mondta.
Egy nedves, langyos vattapamaccsal is törölgetni kellene, mintha a mamája lennél,etetés után. Az emésztését is segítí ez, ha a hasánál, illetve a kakilójánál csinálod. Bár lehet, hogy már nagyobbacska és megy neki egyedül is az ürítés.
Én soha nem játszom az állatok életével!
Nem vagyok orvos, nem tudhatok mindent, hogy milyen betegségnek milyen tünetei vannak.
Szerencséd volt, hogy a cica nem halt bele a gyógymódodba! És ha mérgezés, és te még egy széntablettával megállítod, aminek ki kellene minél előbb ürülnie? Nem mertem volna megcsinálni.
De itt véleményeket kérnek, nekem ez a véleményem. Aztán mindenki azt csinál, amit akar, de a lelkiismerete rajta!
szia
Nekem is Vannak kisállataim, hasmenés esetén SZÉNTABLETTÁT kell adni :1/4 tablettát össze kell törni, majd 4ml vízbe belekeverni és fecskendő segítségével beadni a cica szájába 1-2ml-t.
2-3 napon keresztül ismételd napi 2 alkalommal.
a cicát lássa orvos is!!!
Holnapra elpusztul, ha nem viszed orvoshoz. Ne házipatikázz, mert lehet, hogy vírusos. Néhány deka fogyás elég, hogy kiszáradjon, és elpusztuljon.
Sürgősen vidd orvoshoz!
További ajánlott fórumok:
- 5 kismacskát találtam - tanácsokra lenne szükségem, tudtok segíteni?
- A kislányom nagyon sűrűn beleesik a hasmenéses hányásos járványba. Mit adjak neki amivel erősíteni lehetne a szervezetét?
- 19 hónapos kisfiamnak hasmenése van már harmadik napja, voltunk ovosnál, diétázunk, hidrasecet kap, mit tehetünk még?
- A kutyámnak hasmenése van és nem tud lábra állni, mi lehet ez?
- A fiamnak híg hasmenése van, mit adhatok neki ellene?
- Öt hónapos kisfiamnak hasmenése van. Tudnátok tanácsot adni?