El lehet "vitetni" valakit a pszichiátriára, ha ő maga nem egyezik bele? (beszélgetés)
Jól gondoltam akkor laikusként:
"Pszichiátriai betegek intézeti gyógykezelésbe vételének
» a beteg beleegyezésével vagy jogszabályban felhatalmazott személy (törvényes képviselő, há-
zastárs, gyermek, szülő) kérelmére (önkéntes gyógykezelés),
» azonnali intézeti gyógykezelést szükségessé tevő közvetlen veszélyeztető magatartás esetén, az
azt észlelő orvos intézkedése alapján (sürgősségi gyógykezelés),
» a bíróság kötelező intézeti gyógykezelést elrendelő határozata alapján (kötelező gyógykezelés)
van helye.
Az önkéntes gyógykezelés
A gyógykezelés akkor tekinthető önkéntesnek, ha abba a cselekvőképes beteg a betegellátás
általános szabályai szerint a pszichiátriai intézetbe történő felvétele előtt beleegyezett."
-------
szóval poénból nem lehet
Megtaláltam a tájékoztatást.
Be lehet vitetni valakit. (Különben eléggé üresek is lennének ezek az osztályok...)
A 21. sz. hozzászólásban elköszönt tegnap este 21,36-kor, és kb. 2 perccel utána törölték a rendszerből. "...már nem tag, törlését kérte!"
Bízzunk benne, hogy unatkozó tini, és nem egy "valóban orvosi eset"...
Komolyan nem értem..ba+,fiatalok,előttük az élet,ilyenkor még tényleg hót hepi az élet..és nyekereg mindegyik,gyógyszerek,doki.stb.
Nem tudom hova teni.
dehogy visznek, ne csinálj olyat, amiert bevihetnek.
Es nem fognak!
Nem lehet. Ha nem ön-és közveszélyes,akkor csak ügyészség rendelhet el kényszer gyógykezelést.
Ha jársz orvoshoz,akkor ez azt jelenti,hogy van betegségtudatod,és ez nagyon jó kezdet.Rendbe fogsz jönni! :) Feltéve ha nem olvasol hülyeségeket. :)
Amennyiben saját magára, vagy másokra nézve veszélyesen viselkedik, akkor igen. Ezt úgy mondják, hogy ön- és közveszélyes.
Egyébként nem.
Szia Mimi!
Nagyon sok minden tőrtént velem ami miatt én is véget akartam vetni az életemnek...
DE! Nagyon örülök, hogy mégsem sikerült.
Először is azt tudom tanácsolni magaddal békélj meg.
Az, hogy orvoshoz jársz, jó kezdet.
Kívánom mihamarabb lábalj ki ebből az állapotból.
Hidd el van ebből ki út. :)
bizony akaratod ellenére is bevitethetnek és ott már késő bánat, begyógyszereznek és annyi neked,
inkább rázd fel magad és fogadd meg a 12. hozzászóló tanácsait, igen jól összefoglalta mit tegyél, lábalj ki mielőbb ebből az állapotból, mert ez nem vezet sehova,
20 évesen nem ez az élet
Pedig nem fogok, sajnos van ennél nagyobb bajom.
Amin próbálok változtatni.
Köszönöm mindenkinek szép estét.
Na ja ha az orvos ugy gondolja
még a beszámíhatoságodat is megkérdöjelezheti..!??
AZTÁN kijelölnek melléd valakit aki DÖNT a sorsodrol.
nem lessz mindig számodra tetszö.
szoval szedd össze magad különben gondban leszel ha eddig nem voltál!?
További ajánlott fórumok:
- A szülőszobától a pszichiátriáig
- Mizu a pszichiátrián?
- Mi kell tennem a pszichiáter által kiállított császáros papírral?
- Tegnap reggel meghalt az Édesanyám. Nekem az a gyanúm, hogy pszichiátriai gyógyszert is kapott a szomszédtól. Hogy tudhatnám meg?
- Segítsetek!Hogyan tudom a páromat kihozni a pszichiátriáról?
- Milyen lehetőségei vannak egy pszichiátriai betegnek, aki nem tudja magát ellátni?