Segítsetek!Hogyan tudom a páromat kihozni a pszichiátriáról? (tudásbázis kérdés)
Szioasztok!
Sajnsos a zárt osztályról nehéz szabadúlni.....de valaki ok nélkül nem kerül pszihiátriára......sajnos....bekerülni is nehéz de kikerülni annál nehezebb!
Jobbulást nektek!
Üdv
Szia!
És hogy hívják a debreceni doktor nénit???
(csak a kíváncsiság)
Amúgy sajnos még mindig nincs jól a párom,rossz nézni,ahogy fél,meg ideges!Amennyi időt tudok,vele töltök,mert velem-nálam nem fél.Beszéltem az "én doktor nénimmel,aki semmi jót nem tudott mondani!
Azt mondta,nagyon súlyos az állapota,nagyon valósnak éli meg a dolgokat,és ez nagyon mélyről jön...Sejtettem....:(
Még mindig nem ment le róla ez a "sub",és még biztosan eltart egy ideig.
2-3 alkalom után újra megcsinálja neki a pszichológiai tesztet.Kérdeztem,azért nem most,mert most beszéltetni akarja,hogy beszéljen róla.Az most jobb neki.A teszt után többet tud mondani!Majd írok néha,most mennem kell dolgozni!
Szia!(sztok)
Köszönöm,hogy írtál,egyáltalán nem vettem kioktatásnak.Inkább tanultam belőle kicsit.
De a központi gondozóban nem hiszek,azt a leendő dokinőt ismerem,és jó szívvel ajánlani tudom bárkinek.Te kihez jársz?
Igen,tudom hogy ezt kellett volna tennem.
Csak nagyon nehéz úgy biztatni-maradásra bírni valakit,hogy te magad sem hiszel igazán a kezelés eredményességében...
Hazaengedték hétvégére,jó volt,nem nagyon akart vissza menni!De állítólag csütörtökön reggel hazaengedik!VÉGLEG!!!
Az biztos,amíg velem van,oda többet soha be nem tesszük a lábunkat!!!!
Nem hiszek ebben az egészben.Majd ha kint lesz a párom,leírom miért is nem!!!
De a lényege a dolognak:Egy példával illusztrálva:
-ha fáj a fogad,és beveszel egy csomó fájdalom csillapítót,elmúlik.
Egy darabig...Utána visszatér a fájdalom,ha nem kezelteted a fogadat!
Nem így van???Sajnos de.
Tehát ha az alap problémát nem kezelik,beszélgetéssel,terápiával,akkor visszajáró vendég lesz a pszichiátrián a párom is,és én ezt nem akarom.
(mert az ott lévő betegek 90%-a visszatérő beteg,és egyre nagyobb adag gyógyszereket szednek)
Úgyhogy várom egyenlőre,hogy méltóztassák kiengedni,és megyünk egyből az én ismerős doktor nénimhez,aki majd visszamegy egészen a gyerekkorig,és helyre raknak mindent szépen-lassan!Na most mennem kell!Majd jelentkezem valamikor!
Ha aktuális , én is hozzászólok az esethez.
Zárt osztályra nem csak az ön,- és másokra veszélyes beteget rkják.A gyógyszer beállítás miatt !!! Ott ugyan is több ápoló van éjjel-nappal. Ha jó a gyógyszer és olyan állapotban van kirakják Nyílt részre! Ami megbotránkoztat egy kissé, hogy változik a kezelő orvos osztályon belül!!! Ilyet még nem hallottam. Nem kényszeríthető senki arra, hogy bent maradjon, de egy gyogyszer beállítás min. 2-3 hét. Ahhoz, hogy "sűrgős" felvétel lett az orvos dönti el. Ehhez viszont (szakszó) bírósági szemle is van hozzárendelve. Azaz: egy hivatalból kirendelt ig.ügyi orvosszakértő, egy bíró jelenlétében kérdezi ki a beteget. Nem kell megijedni!!!
A tanácsom a következő: Orvossal, ápolóval, pszichológussal nem ellenkezni, a beteget dícsérni, hogy milyen jó, betartja az utasításokat, a betetg TÉNYLEG beteg, és az is marad, mindig visszajön. Rendesen szedni a gyógyszert!NA a legfontosabb:bizonygatni, hogy a gyógyszertől rosszul van főleg ha Rivotril, Leponex(nyálfolyás)és hasonszőrű szkizofrén gyógyszerek, mert ezeket lehet adni depr.-re, bipol.-ra, szorongásra, de jobb "kedvesen", "érdeklődően" az orvossal megbeszélni. Nem leereszkedni!!! Ő is csak egy ember ez a szakmája, nem pék. Hát ennyi. Üdv. és okosan!!!!
Sziasztok!
Na!Az első,és egyben a legfontosabb,megvan a teszt eredménye:NINCS SKIZOFRÉNIÁRA UTALÓ JEL!!!!
Szuper!!!Már csak reggel,és este kap 1-1 szem gyógyszert,és semmi több!De még ez is sok,mert olyan lassú és bamba hogy...
Meg néha a nyelve sem úgy forog...De már nem alszik egész nap,és néha egészen "emberi".
Ma lekerült osztályra.Hm...Az egyetlen pozitívum az a telefon,és a csavargás kórházon belül bárhová.El sem hiszem,de tényleg igazuk volt azoknak,akik azt mondogatták,hogy jobb hely a zárt osztály!
A doki nénit pedig megszerettem.Nagyon.Végig korrekt volt,de ezt a korrekt szót,szó szerint lehet érteni!És most sajnálom,hogy új helyre került,és új doktor nénit kap!Aki megint nem szimpatikus,ha lehet,még jobban nem,mint az első volt ez elején...De Őt is ajánlják,és nem is akarok rá rosszat mondani,mert mint kiderült,mostanában becsapnak az első benyomások!
Jajj csak menjünk már onnan hazafele!!!!!!
Sziasztok!
Régen a Tardyl is menő volt, mostanában a fejfájásra használatos Kefalgint receptmásolattal adják ki a patikában, egyébként Rivotril, Xanax, Frontin megy első körben, s a beteg nem kerül szakorvoshoz, többnyire véglegesen marad is.
Sziasztok!
Elmesélek egy történetet!
Anyukám 40 évig szedte az Andaxint!. Most 65 éves. A háziorvosa kitalálta, hogy leszoktatja róla, és beutalta a pszihiátriára.
Be is vonult szegény.
Na, de mikor kijött, hát azt ne tudjátok meg. 3 hónapi volt benn, lehozták ugyan az Andaxinról, de rákattintották 2 antidepire, egy nyugtatóra, meg a világ legrégibb altatójára, az Eunoctinra. Most ott tartunk, hogy már napplara is szedi az altatót, tehát, én drogosnak mondanám. Nem beszélve arról, hogy 10 szem 1300 ft-ba kerül. Könnyen ki lehet számolni, hogy mennyi megy egy hónapban el csak az altatójára. Lassan már csak arra keresek, mert követeli.
Szóval, nehéz dolgok ezek. Én azt mondom, jobb lett volna, ha marad a napi 6 andaxinnál, akkor most nem kellene nappalra is bódítania magát! Xar ügy!!
Ennyit a benntfekvéses pszihiátriáról.
40 évig jó volt a bevált módszere, ám egyszer csak gondolt egyet a háziorvos, és beteget kreált a pszihiátriára, ahonnan igen rossz állapotban hoztam ki.
Sziasztok!
Ma már jobban volt,lényegesen kevesebb gyógyszert kapott,és a tesztet is sikerült megírnia!Holnap lesz megbeszélés a doktornénivel az ügyében.
De amúgy ma is beszéltünk.Aranyos,korrekten tájékoztat,szakmailag agyondícsérik,de....
Nem tudom.Lehet,hogy két hét múlva,vagy pár nap múlva szégyellni fogom magam azért,amiket mondtam,és írtam Nektek.Biztos,hogy sokszor túllőttem a célon.Ááá mindegy,mára ennyi,mert nagyon fáradt vagyok!Jó éjt Nektek!!!!
Tömve van, kb. én is ezt láttam ma is. Mondjuk amióta a Lipótot sikerült likvidálni, itt Pest megyében főleg tömve :( A zavart, beteg, idős embereknek pedig megfelelő hely (szociális otthon) igen kevés, több éves várólista vagy méregdrága belépési díj van.
Zárt osztály: amikor pszichiátrián dolgoztam, sok beteg önként visszakérte magát oda, és segítettek az idősek, súlyos betegek ápolásában. Ők persze bármikor kijárhattak. Amúgy az ajtó zárva volt ugyan, de mivel az osztály a földszinten volt, az ablakon át a mászóképesek könnyen távozhattak. Volt is néha keresgélés a parkban ;-)
Konganak? épp ma voltam egyben látogatni, az nem kongott, sőt.
Amikor én dolgoztam pszichiátrián, nem kellett lasszóval fogni a betegeket. Sőt hosszú adaptációs szabadságra kellett küldeni jónéhányat, hogy a helyükre jöhessenek az újak. Akik már hazaküldhetők voltak, 2-3 hétig voltak otthon, aztán újra visszajöttek a családtagjukkal együtt ellenőrzésre. Ha nem volt baj otthon, akkor megkapták a zárójelentést. Ha meg zűr volt, akkor újból lehúztak bent egy pár hetet.
Zárt osztály? azt kizárólag a zavart öregekkel meg lehetett tölteni, és a hozzátartozók inkább azt szerették volna, ha minél tovább maradnak.
Szerintem lasszóval :)
Errefelé is vannak zsíros betegbiztosítások, nyilván ezért. Vagy szimplán azért, mert annyira konganak a kórházak, muszáj szerezni beteget.
Hat nezz utanna ? Nem lehetetlen hogy , a Magyar ujsagok is megirtak ezt a botranyt !
Egyebkent az "összefogdosas" egyszeru pl elmesz fejfajassal,migrengyötrelmekkel stb a körzeti orvoshoz es ö "megallapitja!" hogy komoly pszichikai serulesed van , tehat menj az idegosztalyra ! Az emberek 1-ilyen felelötlen kijelentestöl alltalaban berezelnek es elkezdenek gondolkodni azon hogy , "tenyleg!"? van valami abban amit az orvos mondott :)
Nem tudom irtak-e a Magyar ujsagok ? Nehany evvel ezelött , hatalmas botrany lepleztek le Valamelyik allamaban az USA-nak ! pszichologusok,pszichiaterek összefogdostak 1-csomo egeszseges embert,akikröl elöször kulönbözö nyilvantartasokbol kinyomoztak hogy , nagyon jol fizetö betegbiztositasaik vannak ! Ezeket a szerencsetleneket gyogyszerrel tömtek kulönbözö urugyekkel , mindaddig amig tartott a biztositasi penz ! Aztan mar tenyleg felig megbolondulva a sok gyogyszertöl kidobtak öket az utcara ! Nagy port vert fel a dolog , de ez mar nem sokat segitett.....
Nagyon vigyazni kell ,mert az orvosok,apolok az idegosztalyokon nem ritkan munkaugyi "artalomban" szenvednek es a legfantasztikussabb hulyesegeket fedezhetik fel teljessen normalis esetleg kicsit felstresszelt embertarsainknal.
Barhogy is van , remelem 1-normalis,emberseges orvos kerul az utadba es hazaviheted a parodat.
Köszi mindenkinek a hozzászólást!
Majd írok még,ha van valami fejlemény!
Beszéltem a dokinővel,folyamatosan csökkenteni fogják a gyógyszerét,mert még ma sem biztos,hogy megfogja tudni írni a tesztet...
De a hétfőt megígérte,hogy leteszi osztályra!!!
Hááát ha mégsem,akkor arról értesülni fogtok ,pl a Híradóban!!!:)
További ajánlott fórumok:
- A szülőszobától a pszichiátriáig
- Mizu a pszichiátrián?
- Mi kell tennem a pszichiáter által kiállított császáros papírral?
- Tegnap reggel meghalt az Édesanyám. Nekem az a gyanúm, hogy pszichiátriai gyógyszert is kapott a szomszédtól. Hogy tudhatnám meg?
- Nem tudom miért, de imádom a páromat bosszantani, imádok...
- A páromat tegnap műtöttek hasi sérvvel. Holnap engedik ki a kórházból és igazából nem tudom melyik ételt eheti meg, kell ilyenkor diéta?