Együtt külföldön, vagy itthon "egyedül"? (beszélgetős fórum)
...vagy itt:
Itt tudsz keresni albérleteket Belgiumban.
ww.immo2000.be
Sajnos a főnökségnek nem célja, hogy kinn lakjunk, hiszen könyebben találna belga lakcímmel belga állást, jobb bérért. Így sem panaszkodunk, mert amit kristo_f ít, hogy alig keres többet, mint itthon, nagyon nem igaz. Itthon a negyede is jó lenne! De Magyarországon semmi nincs!
Kicit ismerkedtem a neten, arra gondoltam, talán segthetnének magán szemlyt találni, aki kiadná a lakáát így is. Nem akarunk mi senkit kihasználni, csupán együtt akarunk élni egy normális életet. Szerintem ez nem sok. Viszont nem egy naplóban olvastam, honvágyról, nyelvi/kulturális problémákról. Lehet, naív vagyok, de szerintem ezeket könnyebb együtt megoldani, mint egyedül élni, lehúzni a napokat a naptárban és csak várni-várni. aztán mikor megérkezik még észbe sem kapunk máris indulni kell vissza. És ninc fény az alagút végén, nincs esély a hazajövetelre, nekünk kell mennünk! Nincs már megoldás! Muszáj! Már csak a hogyant kell kitalálni.
Ez eleve egy olyan hozzáállás, amitől normális kapcsolatban élő embernek felmegy az agyában a pumpa. Mi az hogy nyűgnek? Ha nyűgnek gondolja az ember a gyerekeit, meg a feleségét, akkor mi a francnak vállalná azt a nyűgöt, hogy két éve külön dolgozik tőlük?
Egyébként valószínűleg igaz lehet, hogy Belgiumban nem ragaszkodnak annyira a belga nyelvhez, egy barátnőm kint dolgozott és ő angolul, meg franciául kommunikált, nem is volt igény rá, hogy máshogy megtanuljon. Bár ez a munkahelytől is függhet, hogy mit várnak el.
Ha sem nyelvtudás sem szakma nincs, mire akarsz kiköltözni, nyűgnek a társad nyakába?
Aki ott magyar szerződéssel dolgozik alig keres többet mint itthon és nem tud neked bérelni egy lakást
De ez jellemző más eu országokra is
Tessék vállalkozni külföldön , akkor több a pénz
Olvasgass gugli
"belga munkavállalás"
Miért nem engedi a linket berakni?
Most mennem kell, de hálásan olvasok minden ötletet, hozzászólást. Muszáj lépnünk, mert a gyerekeke tönkremennek ebbe. Nem mellesleg mi is! :-(
Este még visszajövök!
Addig is köszönöm!
Szia!
Ez tényleg nagyon nehéz helyzet.
Te beszéled a nyelvet vagy legalább angolul, hogy ott betudjál könnyebben illeszkedni? A gyerekek mekkorák? Ők tanulnak idegen nyelvet? Bár nekik sokkal könnyebben menne mint neked.
Kérdés még az is, hogy Te eltudnál-e helyezkedni kint? Lehet, hogy Te általad lenne esélyetek?
Ott nem bérelhet külföldi lakást????
Ezt nehéz elhinnem, mert a környező országokban lehet csak a kaució nagyobb esetleg.
Remélem sikerrel jártok, mert haza semmiképpen nem jönnék ha már egyszer kijutottam, itthon 2 gyerekkel szerintem nincs esélye az embernek ... :(
Februárban lesz két éve, hogy férjem külföldön dolgozik. 5-8 hetente jár haza, két gyerekünk van. Nehéz így, nagyon nehéz. Többször beszélgettünk arról, hogy ki kellene költözni nekünk is, de nem egyszerű: magyar munkáltatnál van bejelentve, így nem bérelhet lakást és nem lehet belga munkahelye, míg nincs lakcíme. Ez a 22-es csapdája. Tud valaki ebből kiutat?
Ezen kívül sokan mondják, akik külföldön élnek, hogy vágynak haza. Ők próbálták, hogy szét van szakítva a család? Ők is zokogtak minden visszainduláskor? Hogy jobb? Mi lehet a megoldás?
További ajánlott fórumok:
- A párom külföldön, én itthon...
- Babonák, szokások itthon és külföldön
- Nem vagyok egyedülálló, de egyedül élek - Külföldön dolgozik a férjem
- Külföldön dolgozom, albérletet bérelek a cuccaimnak itthon
- Anyukák, akik többnyire egyedül nevelik a gyermeküket/eiket, mert a párjuk külföldön dolgozik.
- Külföldön dolgozik a párom, egyedül vagyok a gyerekkel