Külföldön dolgozik a párom, egyedül vagyok a gyerekkel (beszélgetés)
Nézd kedves kérdező.
Nagyon nagyon sok család ment erre hosszútávon tönkre. Van akik hosszú hosszú évekig így élnek majd eltávolodnak egymástól. A gyerekeknek se tesz jót ha az egyik szülő nincs jelent. Én ezt már rég megtapasztaltam.
Nyílván megint más az a helyzet mikor a férj előre megy előkészíti kinti közös életet mint mikor csak hetel vagy hónapokat tölt kint majd alig pár napra/hétre jön haza.
Amiről meg kedves Aszparagusz írt. Nos ez 1 éve történt, férjem már nem hetelt majd 1 éve. Teljesen más helyzetben voltunk és ezektől teljesen független okok miatt ütőtt be a szar. De felálltunk belőle (ebből is). 1 éve teljesen más életbe kezdtünk, teljesen átalakultunk és szilárdabb a családunk a házasságunk mint valaha volt.
Igen 3 hetet voltunk külön. De azóta új életet kezdtünk. És nem egyedül hanem közösen vállaltuk a 3. Nem a semmire.. A házunk meg köszöni szépen alakul. Sőt jelenleg azon vagyunk hogy megvegyük amiben most lakunk.
Senki nem mondta, hogy nem biztosítja az anyagiakat,ahogy eddig is. De gyanítom halvány fogalmad milyen így élni, hogy az egyik fél javarészt nem is részese a családnak.. Mennyiben jobb az életünk most, mennyiben más lett a kapcsolatunk a családunk. Arról nem is beszélve, hogy rengeteget dolgozunk itthon is, mert kertünk és sok haszonállatunk van. Szóval ennyit erről.
De azért bevállaltad a harmadikat a semmire.
Ha jól emlékszem, a férjed 2 gyerek után lelépett, otthagyott egy romos házzal, a rossz egészségi állapotoddal.
Lehet, hogy neked kell a gyerekekkel kapcsolatban mindent "egyedül" megoldani, a férjed ezalatt mit tesz? Biztosítja az anyagiakat.
Nekünk első lányunk többemberes baba volt.
Én egészségügyileg az első császár után nagyon lepukkantam. Gyakorlatilag folyamatos bél/méh/húgyhólyag gyulladásba ki be járkáltam 2 évig.
Nálunk is sokáig a "cél" lebegett, de tudod mit?
2 évig férjem gyakorlatilag nem is ismerte a lányát és viszont. Rengeteg mindenről lemaradt, a kapcsolatunk is majdnem ráment.
Nincs az a pénz ami ezt újra megérné.
Én a 2.gyereknél kijelentettem nem egymagamnak szülők hanem családba ahol jelen van mindkét fél. Nem vagyok hajlandó továbbra is egyedül nevelni a gyerekeket, gyakorlatilag mindent egyedül megoldani.
Első gyerek előtt 2 évig én voltam kint havi váltásban, megszületett lányunk. Ő volt kint 2 évig, aztán itthon hetelt még 1.5 évet.
Azóta megszületett már a 2. úton épp a 3. Nem engedem hetelni már. Elég volt belőle.
További ajánlott fórumok:
- Segítség! A párom külföldön dolgozik!
- Kaphat-e hitelt Magyarországon az a belföldi személy, aki külföldön dolgozik és külföldi bankhoz utalják a fizetését?
- Nem vagyok egyedülálló, de egyedül élek - Külföldön dolgozik a férjem
- Anyukák, akik többnyire egyedül nevelik a gyermeküket/eiket, mert a párjuk külföldön dolgozik.
- Utazás, nyaralás kisgyerekkel külföldön
- Elítélendő, ha szeretnék külföldön tanulni (csereprogramban részt venni) egy gyerekkel a hátam mögött?