Egy tanár megfejelte a szemtelen diákot.... (beszélgetés)
a barátnőm gyerekei is tanári diplomával a zsebükben, nincs az a pénz, amiért elmennének tanítani, mert azt mondták, a mai fiatalok már nem azért járnak iskolába (tisztelet a kivételnek) hogy tanuljanak.
az már nem iskola :(
kÉZSÉGTÁRGYAK így híjjják őket:DDD
Én magamat sose de a rajzos és az énekes kolégát mindig sajnálom...nekik szerintem még nehezebb,főleg az ének szakosnak...
szerintem is a tesi, ének rajz a legrosszabb, mindig sajnáltam ezeket a tanárokat...még azzal sem érvelhetnek, hogy ezt muszáj megtanulni...
már az én korosztályom is kiidegelte ezen tanárokat...
Igen,általában csoportként kezelem őket,és nem egyénként..ha "rosszak" akkor mindenki büntibe kerül,és a következő órán ha nem szándékoznak kilométereket futni,már egymást szabályozzák...
/Ne pofázz már mert futni fogunk,és megverünk alapon:D/Utána már kialakul egy egyensúly amiben mind a ketten jól érezzük magunkat..ők dolgoznak és én, beosztom az időt..bemelegítés,munka,és szabadon választott játék/nem inaktív ülés/Ez általában működik..vannak csopertok akiknél nem áll be az egyensúly,ott kísérletezek:DD
A pszichés meccsel nincs is gond addig ameddig a a gyereket a szölő és ajogrendszer nem támogatja be az igazsággal és a tanárral szemben....de sajna ez nem megoldható míg ezek elbillennek egy oldalra:DD
És megjegyzem é nem vagyok szenvedő fél,mert engem szeretnek a gyeekek,pont a problémásabb réteggel jövök ki jól,dehát én csak félig vagyok ellenség,mert tesit tanítok:DDD
Valamit tudomásul kellene venni meglátásom szerint: amikor a diák belép az iskolába, és amíg nem távozik onnan, addig a pedagógusok felügyelete alatt van, akiknek kutyakötelessége engedelmeskedni. Ha a szülő valamivel nem ért egyet, megbeszélik egymással, de nem a gyerek előtt. De ez a "tanár pikkel rám, igazságtalan", stb., nem fedi rendszerint a valóságot.
Pedagógiából tanítják, hogy a pedagógus ne éreztesse a tanulóval a saját egyéni megérzését. Sajnos, valóban van olyan gyerek, akit ha az ember meglát, már ugrál a gyomra ezerrel, hogy vajon megint mit fog produkálni, provokálni. Vagy elsiklik felette és próbál ezen felülemelkedni, vagy megkezdődik a pszichés meccs.
Nem merem leírni, hogy kinek a fia középső csoportos korában, aki kenterbe verte a fél óvodát (mert az apja lovagolt az angol királynőnek) és a verekedések miatt többször is figyelmeztették, egyszer azt mondta az óvónőnek, hogy "kapd be a f....-t. Erre kapott egy akkora fülest,hogy eleredt az orra vére...
Attól kezdve nem volt gond vele. Igaz, apukának is hamarosan leáldozott '89 után :D
Hát a beírásokra azt kell hogy mondjam a kedves szülők carnak......aláírják..sőt visszaválaszolnak,hogy nem fogadják el...:DD
Éltél még ilyet..nem fogadom el a szaktanári figyelmeztetést mert a gyerekem egyoldalúan lett megítélve/Ja...lévén szemenvágott egy másikat akinek sérült a retinája..én egyoldalúan úgy döntöttem hogy ez agresszió/de tök mindegy ez nem lesz sajna megoldva,mert a törvények csak az egyik oldalt védik..a másik kezéből meg kivetek mindent...
már ne is haragudj, de a mi korosztályunk sem egyforma! közöttünk is vannak "érdekes" szülők...egyik nap férjem ment az oviba a kisfiamért, egy kis csoportársának az apukája 1 perccel később ért oda, aki meglátva a gyerekét az öltözőben, hogy rajta maradt a trikó(nem vetették le alvásnál és a gyerek beleizzadt)mint a kocsis elkezdett üvölteni az öltözőben, hogy milyen hülye picsa(bocs de ezt mondta) óvónők vannak itt, hogy nem veszik le a gyerekről a trikót, mit képzelnek stb stb, csak mondta a magáét. A férjem úgy ledöbbent, hirtelen szólni sem bírt, úgy meglepődött, de már épp szólni akart, amikor megjelent az óvónő az öltözőben(zengett az egész ovi a szülőtől) és megkérte a "kedves apukát" , ha valami problémája van, esetleg megbeszélhetnék, de nem ilyen stílusban...
szóval vannak ilyen emberek is, ahelyett, hogy normális, emberi hangon elmondaná, mi a problémája nekiesik a gyerek előtt(!!!) az óvónőnek...holott megjegyzem tündéri kedves óvó nénijeink vannak, igazi gyöngyszemek, a gyerekem hálás lesz majd, hogy ilyen jó óvónőket fogott ki...és akkor ez a hála???
További ajánlott fórumok:
- Hol vannak a tanárok, mikor a gyerekek összeverekednek?
- Anya, ma fejbe csapott a tanárnéni...
- Mi vonzza szerintetek a pasikat a mai szemtelen tinikbe?
- 9 éves lányom az utóbbi időben egyre szemtelenebb, akaratos, és visszabeszél. Tanácstalan vagyok
- Mit kezdjek a 16 éves, makacs, szemtelen kamasz lányommal?
- Csereprogram keretében fogadtál-e már külföldi diákot?