Egy szem fogamzásgátló kihagyása (beszélgetés)
Nekem az lenne a kérdésem, hogy ha 7 helyett 8 nap szünetet tartottam,mert a 8.nap nemtudtam bevenni, a levél első szemét , de a 9.nap reggel is bevettem egyet meg este is tehát pótoltam akkor meddig kell még kiegészítő védekezés? :)
Sziasztok! nekem az a kérdésem, hogy egy hónapja szedek egyfázisú tablettát, pontosabban ma kell bevennem utolsó szemet. amióta szedem barnás folyásom van.. most betegség miatt nem tudtam beszedni a 18. szemet és nem pótoltam időben.19. 20. szemet rendesen be tudtam venni.most a 21. szem napján erősebb lett a vérzés mint eddig.gondolom amiatt mert egyet kihagytam?. az a kérdésem hogy ha a 18. szemet (ami már a hónap végén van és a 7 napos szünetben úgyse élek szexuális életet)kihagytam akk az az 1 hónapos nem védettség arra vonatkozik amelyik levél, vagy a kihagyástól 30 nap? és a barna folyás azt jelenti h nem jó a gyógyszer és nem teljes a védettség? (mondjuk addig úgyse fekszünk le ameddig az van mert az úgy elég rossz) remélem érthető voltam ,köszi :)
Egyfázisú. Köszi a részletes választ. :)
Ugyanannyi idő alatt fog megjönni mint máskor.
A fogamzásgátlót úgy kell szedni, hogy 21 napig szeded, 7 napig nem. A 7 nap alatt véd, mert akkor csökken a hormonszint annyira, hogy a felépült méhnyálkahártya lelökődjön. Ilyenkor nem lehetséges a beágyazódás. Ha 21+7 helyett 20+7-et csinálsz, az zavarja meg legkevésbé a ciklust. A 21 nap közben kihagyni egyet problémás, mert utána ha tovább szeded megakadályozod a nyálkahártya lelökődését, így már nem 100%-os a védelem.
HA egyfázisút szedsz, akkor 21 helyett 20 szemet veszel be, de nagyon fontos, hogy 7 nap egyen a szünet.
Így egy nappal előbb kell kezdeni az új levelet, mint szoktad.
Vagy a másik, hogy nem tartasz szünetet, hanem a 2 levelet egymás után veszed be, így nem baj, ha 1 szemmel kevesebb.
ha 3 fázisú tablettát szedsz, akkor nehezebb ügy, ha meg 5 színű-t (Qlaira), akkor ne kísérletezz szerintem
Köszi a választ. Te próbáltad már? És ha azalatt az idő alatt, míg nem szedek bogyót, és még nem jött meg, élek nemi életet, akkor nem eshetek teherbe?
AZ utolsó szemet ne vedd be, így nem 28 hanem 27 napos lesz az a ciklus, ugyanúgy megjön a menstruációd mint egyébként. 7 nap múlva kezdheted az új levelet :)
De ha már egy éve szeded a fogamzásgátlót, akkor egy szem kihagyása elvileg nem lehet gond.
Úgy, hogy egyszer, miután bevettem egy szemet, valószínűleg rövid idő után távozott a szervezetemből, tehát nem szívódott fel. És akkor biztonságból bevettem még egy szemet. És ezért vagyok úgymond mínuszban.
semmi
max.védekezz abban a hónapban, de szerintem azt sem kell
hogy érted,hogy mínuszban vagy?
Akkor úgy mondom, pusztán kíváncsiságból kérdeztem, h mikor lehet olyat tenni és mik a következményei, ha kihagyok egy szemet?
Igazából azért, m mínuszban vagyok egy tablettával és zavaró, h az utolsó levélen hiányzik egy szem. Nem szoktam félretenni egy levelet szükség esetére. Akkor veszek újat, ha a 3. levélnél járok.
elgurult vagy beleesett a vécébe?
Az, hogy én a betegtájékoztatóban mindenhol azt találom, h vegye be a kimaradt szemet. Olyan eshetőség nincs, h ténylegesen kimarad egy szem. Mi van akkor?
nem értem: ott a tabletta és nem akarod bevenni?? miért??
nem értelek
miért nem akarod bevenni?
milyen tablettát szedsz?
Ha egyet is kihagysz után abban a hónapban végig védekezni kell.
Egy éve szedek fogamzásgátlót. Szerintetek a szedés időszaka alatt mikor csinálhatom meg azt anélkül, h teherbe esnék, h direkt kihagyok egy szemet? Ilyenkor is kellene kiegészítő fogamzásgátló módszert alkalmazni? És számít az is, hogy előtte mikor voltam együtt a párommal? A betegtájékoztatóban mindenhol az van, hogy vegye be a kimaradt tablettát, de én nem akarom bevenni...
További ajánlott fórumok: