Egy fejtetőre állított pdf dok-ot hogyan lehet 180 fokkal úgy elfordítani, hogy a legközelebbi megnyitáskor a helyére fordítva nyíljon meg? (tudásbázis)
Nem fájlba kell nyomtatni, az tényleg időigényes.
Win2pdf-et le lehet ingyenesen tölteni (a saját weboldalukról pl.), feltelepíteni, és automatikusan hozzáadja magát a nyomtatókhoz, mintha ő is egy csatlakoztatott nyomtató lenne.
Kb. 3 perc alatt "nyomtattam" vele 250 oldalt.
A paintot én is elég jól ismerem, ennek ellenére a lentebb leírt kicsinyítés miatt ettől elálltam.
De köszi!
Nem tudtam ezt a segédprogramot létrehozni. :-((( Fajlba próbáltam nyomtatni, de az nagyon időigényes volt, 200 oldalt nem csinálhattam volna így végig.
A Gimp-el 1 oldal megforgatása kb. 1 perc volt csak.
De ettől függetlenül köszönöm a Te segítségedet is.
Nem értem, hogyan zsugorította össze a paint. Velem ilyen még nem fordult elő.
A word, az excel után a paint az, amit a leggyakrabban használok, úgyhogy van gyakorlatom. Ja, a PowerPoint-ot kifelejtettem. Az is egy hálás jószág. :)
Köszönök minden segítséget.
Végülis a GIMP képszerkesztővel -most mentettem le- forgatom, igaz kisipari módszer, mert egyenként, de legalább működik.
Kipróbáltam, nekem így sikerült:
Nézet-> Nézet elforgatása (beállítod, ahogy szeretnéd)
Fájl-> Nyomtatás (nem valós nyomtatón, hanem segédprogramon, nekem pl. win2pdf van, ingyenes)
És az így elmentett ("nyomtatott") pdf file-ban már az új oldalelrendezés van. Arra figyelj, ha van rendes nyomtatód, a nyomtató-nál ne azt válaszd ki, hanem a win2pdf-et.
A leírt eljárásod szerint jpeg-re mentettem a paintban, de az meg nagyon összezsugorította.
Ha megnyítom a mentett jpeget, a lap bal felén - igen kicsiben - jelent meg a kép.(a paintos képnagyítással életlenné válik).
Köszönöm, de valamivel egyszerűbbre gondoltam, van vagy 120 ilyen lapom.
A Szkenner fedele nem fordítható le teljesen, így a lemásolt füzet minden jobb oldala megfordítva lett berakva.
Hát az én adoba readeremben így tudtam megcsinálni:
megnyitod a pdf-et, view -> rotate view -> clockwise/counterclockwise. így forgatod ahogy akarod! és mivel nekem nincs sima save, ezért save copyval csináltam másolatot! :)
Alt+Print Screen
Ctrl+C-vel vágólapra teszed
megnyitsz egy paint-et
Ctrl+V-vel odamásolod
ha kell, kijelölöd a szükséges részt, új paint-be illeszted
elmented jpg file-ként (ez is kép file, mint a pdf)
További ajánlott fórumok:
- Hol tudom beállítani Firefoxban az új lap megnyitása formátumát?
- Egy vendéglátó hely megnyitásánál mire kell odafigyelni? Engedélyek, bejelentések ...
- Hogy kell törölni a Skype megnyitásánál látszódó bejelentkezési nevem?
- Egy ajándékbolt megnyitásához és üzemeltetéséhez milyen feltételek szükségesek?
- Wordben hogyan tudnám a szavakat elfordítani, "fejtetőre állítani"?
- Mi lehet a mosógép baja, ha nem lehet a dobot elfordítani ezáltal a ruhákat se tudom kiszedni?