Égési sérülés (beszélgetés)
10. encimenci
2013. máj. 17. 15:43
Köszönöm a válaszokat sokat segített. Rendben fan az ujjam. Kifsit piros de nem faj .merci tout
9. 712a5d68c1 (válaszként erre: 8. - Bnedora)
2013. máj. 14. 12:49
Én még annyival kiegészíteném, hogy a cérnát időnként mozgasd (huzigáld) meg, mert a kifolyó trutyi eltömítheti és akkor semmit sem ér. A cérnát semmi esetre se húzd ki 1-2 napig, mert akkor kb. megbolondulsz a fájdalomtól. A cérnának ugyanis az is funkciója, hogy a két bőrréteget nem engedi összeérni, így enyhíti a fájdalmat.
Nem tudom melyik országban vagy, de nézz utána hátha tudsz venni Neosporin kenőcsöt. Amerikában minden benzinkútnál árulnak. Magyarországon sajnos nem lehet kapni, de égésre az a legjobb.
8. bnedora
2013. máj. 13. 14:13
Tűbe fűzz cérnát, és szúr át vele a hólyagot. A cérna maradjon benne, vágd le a két végét, csak pici legyen kint. Ezen keresztül ki fog folyni a benne lévő folyadék.
7. andi6020 (válaszként erre: 6. - Encimenci)
2013. máj. 12. 16:10
Szúrd ki
6. encimenci (válaszként erre: 4. - Krisz42)
2013. máj. 12. 16:05
Valószínűü vízholyag nem tudom milyen más hólyag lehet? Ez inkább sárga lötyi van benne
5. encimenci
2013. máj. 12. 16:04
Étteremben dolgozom mint sütő shéf azért 220 fokos az olaj
4. Krisz42 (válaszként erre: 1. - Encimenci)
2013. máj. 12. 16:03
Òvatosan vágd meg a hólyagot-nem írtad,h vizholyag-e-,a lênyeg,h ne szedd le,mert védi a friss sebet,csak ha vízhólyag,akkor kifolyik a váladék.Utána ha dörzsölődhet,akkor fedd le gézlappal és ragaszd le,ha nem,akkor vigyázz,h ne szakítsa,sèrtse fel semmi.
3. zebracsikó
2013. máj. 12. 16:00
az olajat sose melegítsd 180 fok fölé, mert nagyon egészségkárosító.
Az égésre meg jó az oxycort spray, patikában talán kapsz, én mást nem mernék rá kenni
2. 9f98008a3b
2013. máj. 12. 16:00
Kenj rá aloe vera-t ha van otthon.
1. encimenci
2013. máj. 12. 15:57
Tegnap av220 fokos olaj megégett a középső újjam és mára hatalmas hólyag lett rajta.kettő is.teghap elviselhetetlen fájdalom gyötört ha nem tartottam hideg víz alá.mára ez nincs csak a hólyag és a gyulladás.mit tegyek fele segítsetek.orvoshoz hem tudok menni mert külföldön vagyok. Köszi
További ajánlott fórumok:
- Mivel segíthetem az égési sérülés gyógyulását?
- Égési sérülést mivel kell kezelni?
- Kutyánál égési sérülésnél mit lehet csinálni?
- Sugárkezelés utáni égési sérülésre mit javasoltok?
- 10 éves lányom mellkasán csunya kelloid van már több éve égési sérülés nyoma, tudnátok segiteni mivel halványithatnám hatásosan?
- Hogyan gyógyul a lehető legszebben az égési sérülés?