Sugárkezelés utáni égési sérülésre mit javasoltok? (tudásbázis)
Szia,
saját tapasztalat alapján mondom, hogy Aloe Vera First-öt ne,a körömvirág nem jó erre a fajta égésre, a First viszont tartalmaz körömvirágkivonatot,ezt az orvosom is mondta, de sajnos már későn szólt. A sima, 100%-os Aloe Vera gél viszont nekem nagyon bevált, oda is bátran kentem, ahonnan a bőr lehámlott. Azért nekem az a véleményem, hogy egyén függő minden ilyen szer használata, ki kell próbálni egy kis felületen. Amiket az orvosom írt, nem segítettek, így kaptam 1 hét "szabadságot", ekkor használtam a gélt jó eredménnyel. Minden jót kívánok Nektek!
Gemelli
Papám barátnőjének vettem a Stadelmann-féle aromakeveréket ( harmonizáló testápoló, idősebbeknek is Sugárkezelésen után )Bár Őt nem sugarazták hanem kemo-t kapott. Viszont nagyon szépen helyrehozta a foltjait ami borzalmas volt. Neki bevállt. Ez csakis kizárólag tiszta termék.
bionomponthu itt rendeltem. Jobbulást!
Aloe vera,nedvedző bőrre se sudocrem,se neogranormon nem kerülhet, de a gyógyszertárosnak,ha elmondod mi van ő fog tudni olyat adni ami seb összehúzó hatású is és sugárbántalmakra is jó. A curiosat is próbálhatod vagy bepanthen-t,de ezek inkább horzsolásokra jók.
Az aloe vera viszont tuti jó rá és hűsíti is.
Bocsánat, a jobbulást édesanyádnak kívánom, Neked pedig erőt és kitartást a gondozásához.
A Panthenolt végig a kezelés alatt kellett használni, otthon minden kezelés után. 24 sugárig nem is volt semmi baj, az utolsó sajnos nagy bajt csinált hónaljban és a nyakamon és bizony akkor már a Panth. sem segített. A cukrom is felborult, nem árt arra is figyelni, nem szárad-e a szája.
Nekem is volt sajnos az utolsó kezelés után, teljesen vérző, eleven seb keletkezett a kilépő sugár területén. A háziorvos írta fel az IALUGEN Plus nevű krémet, ami egy híg tejfelszerű krém, csodás gyógyító hatással. Két nap alatt teljesen elmúlt, hegesedési maradvány nélkül.
Sajnos nem volt olcsó és az állaga miatt feküdnöm kellett vele, mert különben lefolyt, de nagyon-nagyon jó volt. Semmi nem látszik.
Jobbulást kívánok Neked!!
Édesanyámat kezelték, mellrák miatt. Jelenleg nyakon és hónaljban van erős bőrhiány, égési jellegű sérülés, ami levedzik, fáj neki.
Írtak gyógyszertári krémet, ami nem használ, adtak neki Sudocremet, Neogranormont, utóbbi 2 csípi neki.
Esetleg valami ötlet?
További ajánlott fórumok:
- Nyíregyházán nőgyógyászt kit javasoltok? Ti kit választottatok, választanátok?
- Amikor végstádiumú rákot diagnosztizáltak, a sugárkezelés még használ valamit?
- Egy jó ideje zöldségen élek, mégsem indult meg a fogyás látványosan.....mit javasoltok??
- A párom rettentő vékony!!! (Férfi) Mit javasoltok, hogy tudna nőni, izmosodni?
- Mit javasoltok gyomorfájás enyhítésére?
- Méheltávolítás utáni sugárkezelés...kinek volt ilyen?