Edina féle pörkölt recept

1 kg sertés karaj, vagy száraz comb
1 doboz üveges gomba
20 dkg bacon szalonna
1 fej hagyma
1 doboz paradicsompüré
3 dl vörösbor
2 evőkanál áfonya lekvár
2 db szegfűszeg, babérlevél
só
pici víz
vajon amin a hagymát megpirítom
Az Edina féle pörkölt elkészítési módja:
A hagymát apróra vágom és vajon üvegesre pirítom. Beleteszem a húst és "fehéredésig" sütöm.Hozzáadom a sót és a paradicsompürét, felöntöm vörösborral.Picit forralom, majd beleteszem a gombát a szalonnát a szegfűszeget és a babérlevelet.Ha szükséges még adok hozzá egy csöpp vízet (mindenki ízlése szerint, ki mennyire szereti higan:D) Mielőtt kész lenne beleteszem az áfonylekvárt. Nagyon finom, olyan mintha vad pörkölt lenne!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: bedina67, 2008. dec. 4. 17:52
Az edina féle pörkölt elkészítési módja és hozzávalói.