Édes goffri recept

Az Édes goffri hozzávalói:
30 dkg liszt
2-3 evőkanál porcukor (ízlés szerint)
3 tojás
6 g sütőpor
6 g szódabikarbóna
2 evőkanál olvasztott vaj a tésztába
3 dl tej
10 dkg olvasztott vaj a sütő kenéséhez


Az Édes goffri elkészítési módja:
A lisztben keverjük el a sütőport, szódabikarbónát és a cukrot. A tojásokat válasszuk szét. A tejben keverjük el a tojások sárgáját és az olvasztott vajat. A tojások fehérjét verjük fel kemény habbá. A tojásos tejet keverjük el a lisztes keverékben csomómentesre, majd adjuk hozzá a keményre felvert tojáshabot. Lazán forgassuk bele a habot, majd keverjük ki a tésztát. Melegítsük elő a gofri sütőt. Ha felmelegedett, vékonyan vajazzuk ki (ezt minden egyes gofri sütése előtt tegyük meg). Tegyünk fél merőkanálnyi tésztát a forró sütőbe, majd kb 2-3 perc alatt süssük készre a gofrit. Ízlés szerint süthetjük ropogósabbra vagy kicsit puhábbra.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az Édes goffri elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook