Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mazsolás-túrós pite recept

Mazsolás-túrós pite recept


Elkészítési idő 45 perc

A Mazsolás-túrós pite hozzávalói:
1,5 csomag előre kinyújtott leveles tészta
250 g félzsíros tehéntúró
75 g kristálycukor
1 tasak vaníliás cukor
1 db narancs
2 db tojás
50 g mazsola
porcukor


A Mazsolás-túrós pite elkészítési módja:
A 18-20 cm átmérőjű, kapcsos tortaformát béleljük ki sütőpapírral. Tegyük bele a kinyújtott, kiterített egész tésztát úgy, hogy pereme is legyen. A túllógó részeket késsel vágjuk le. a túrót villával törjük össze, és keverjük krémesre a kétféle cukorral, a narancs lereszelt héjával, valamint az egyik, elhabart tojással. A legvégén forgassuk bele a mazsolát is. Kanalazzuk a túrót a tortaformába, és hajtsuk rá a forma oldalán lévő tésztát. A fél csomag tésztából nyújtsunk ki egy akkora körlapot, hogy azzal teljesen be tudjuk fedni a tölteléket. Enyhén nyomkodjuk is rá, majd villával alaposan szurkáljuk meg. Kenjük meg a másik, elhabart tojással. Süssük aranybarnára a pitét a 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt, és hagyjuk a formában kihűlni. Porcukorral megszórva tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mazsolás-túrós pite elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook