Mazsolás-túrós pite recept


1,5 csomag előre kinyújtott leveles tészta
250 g félzsíros tehéntúró
75 g kristálycukor
1 tasak vaníliás cukor
1 db narancs
2 db tojás
50 g mazsola
porcukor
A Mazsolás-túrós pite elkészítési módja:
A 18-20 cm átmérőjű, kapcsos tortaformát béleljük ki sütőpapírral. Tegyük bele a kinyújtott, kiterített egész tésztát úgy, hogy pereme is legyen. A túllógó részeket késsel vágjuk le. a túrót villával törjük össze, és keverjük krémesre a kétféle cukorral, a narancs lereszelt héjával, valamint az egyik, elhabart tojással. A legvégén forgassuk bele a mazsolát is. Kanalazzuk a túrót a tortaformába, és hajtsuk rá a forma oldalán lévő tésztát. A fél csomag tésztából nyújtsunk ki egy akkora körlapot, hogy azzal teljesen be tudjuk fedni a tölteléket. Enyhén nyomkodjuk is rá, majd villával alaposan szurkáljuk meg. Kenjük meg a másik, elhabart tojással. Süssük aranybarnára a pitét a 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt, és hagyjuk a formában kihűlni. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rochlitz Szilveszterné 2., 2018. okt. 18. 20:17
A mazsolás-túrós pite elkészítési módja és hozzávalói.