Póréhagymás-krémsajtos brokkoli leves recept
45 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
-
-
A Póréhagymás-krémsajtos brokkoli leves hozzávalói:
500 g brokkoli
só
50 g vaj
1 póréhagyma
3 db újhagyma
bors
200 g tejszines krémsajt
50 g natur joghurt
1 púpozott e.k. étkezési keményítő
A tálaláshoz: 150 g kenyér
1 teáskanál olívaolaj
1 kis marék napraforgómag
petrezselyemlevelek
parmezánforgács
A Póréhagymás-krémsajtos brokkoli leves elkészítési módja:
A brokkolit mossuk meg, szedjük szét rózsáira, majd bő, enyhén sós vízben főzzük roppanósra.Mikor elkészült, szűrjük le. Egy nagy lábasban olvasszuk meg a vajat, kezdjük el párolni rajta a megtisztított, felkarikázott póréhagymát. Mikor már kezd puhulni. adjuk hozzá a szintén megtisztított, felkarikázott újhagymát.Dobjuk rá a brokkolit, kevergetve piritsuk le, majd öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Forraljuk fel, sózzuk és borsozzuk meg, főzzük puhára. A krémsajtot keverjük ki a joghurttal, a keményítőt szintén keverjük símára, és csorgassuk hozzá a krémsajtos és a keményítős keveréket. Forraljunk rajta még egyet, és ha szükséges, sózzuk meg. A kenyeret kockázzuk fel és pirítsuk meg a serpenyőben felhevített olívaolajon. Tálaljuk a levest ezzel, és a napraforgómaggal, felaprított petrezselyemlevelekkel és a parmezánsajttal megszórva.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Rochlitz Szilveszterné 2., 2018. okt. 7. 15:16
A póréhagymás-krémsajtos brokkoli leves elkészítési módja és hozzávalói.