Eddig biztos voltam benne, de most mégis elbizonytalanodtam? (beszélgetés)
Nekem sem tömeg nevem van és szeretem hogy kitünök vele, bár öszintén amilyen rövid olyan nehéz sokszor egyeseknek kiejteni vagy leírni. Ami biztos én sem fogok majd a gyermekemnek magyar nevet adni és tömeg nevet sem szeretnék. A lánynév már kivan választva, a fiú sajnos nehezebb mert ami nekem tetszik az páromnak nem.
Az én ikreim Armand és Daniella . Kicsiként nem szerették, de most 15 évesen büszkék rá, hogy ritka nevek . :) Ritka és különleges .
Nem tudom milyen lenne Szabinaként, de Barbiként úgy viselkedik, mint egy hercegnő... XD Imádni való :)
karakteres név a szabina...két ismerősöm is van...mindkettő határozott cserfes amazon...
csak 1 nevet néztem akkor. Sajna meghalt a nagyi és így másban kellett gondolkodnunk...De párom amúgy sem akarta a Szabinát (Szabolcs a neve) :DDD
most látom ,hogy menet közben felhozódott a Barbara név ..)
az én anyukám 15 évesen eldöntötte,hogy a második gyermekét vagyis engemet hogyan fogják hívni..és megmondom őszintén jó választás volt..és én is ,ha kislányom lesz ezt a nevet fogom neki adni.
bár az ember soha nem lehet abban biztos ,hogy a gyermeke majdan hogyan vélekedik a keresztnevéről azt kell adni amit szívesen hallasz és mondasz ki. és még valami..az embert jellemez a neve és azt is szokták mondani,hogy a születendő gyermek választja magának a nevét is..egyszerűen megsúgja a szülőnek...
hallottam már tényleg olyat ,hogy száz százalékig biztos anya egész más nevet adott a gyermekének,mint amit megbeszéltek,mert egyszerűen azt érezte,hogy amit választottak nem jó.
nekem pl tetszett a Barbara és amióta a keresztlányom megszületett és így hívják nekem nem tetszik ez a név,nem tudom mi történt de nem.
elsőnek vagy másodiknak? de szerintem jól választottál...szép az Anna és a Barbara is...
Én személy szerint Szabinát akartam....de le lettem hurrogva. :)
az 5 perccel kisebb lányom Hanna Barbara de ő nem szereti használni a Barbarát.. tényleg inkább Hannás :)
Én nem néztem, hogy tömegnév e vagy sem. :) Az első nevét a nagymamájáról kapta, a második párom kedvenc női neve. Így lett Anna Barbara. :) A Barbit használjuk és nagyon illik rá.
Ez biztos, de kimondani sem könnyű:-D
Ha pedig nagyon nem tetszik neki, akkor megváltoztatja. Ennyi...
Titanillákkal és Lorettákkal sosem fognak Dunát rekeszteni;
Szerintem mivel a szülők döntik el a nevet, ezért mindenki azt adja, ami neki tetszik. A gyermek még nem tud beszélni, így fölösleges ezen agyalni, hogy tetszeni fog-e majd a gyereknek vagy sem.
olyan nevet adj neki amit te szivesen kimondasz és hallasz..ami kedves neked...az én lányaim Vanda és Hanna nevet kapták anno...mindenki gyagyásnak nézett...ikreknek ilyen nevet adni?...kicsiként utálták a nevüket mert handabandának szólították, majd az egyiket xénának a másikat tina kedláinnak kellett szólítani :)) és még számtalan nevet találtak ki ...most nagyon szeretik a nevüket, ha tömegnév ha nem...
Nekem Ilona a második nevem, és ki nem állhatom! :S
Mindkét öreganyám Anna. A 40 es években születtek, pár éve meg fel volt kapva ez a név.
Honnan tudjad azt te előre, hogy 20 év múlva mi lesz a divat? Nekem sem tetszik a sajátom, mégis elvagyok vele.
Igen, erre a két utónévre már én is gondoltam, és igaz hogy a vezetéknév sem hosszú (két szótagból áll), de nem vagyok a dupla keresztnevek híve.
Amennyiben nem hosszú a vezeték név, adjál neki 2 utónevet, így választhat.
Nagyon sokat gondolkoztam, hogy milyen nevet adhatnék majd a leendő gyermekemnek, és eddig fixen megvolt a név, de most annyira elbizonytalanodtam, hogy valóban jó döntés lenne-e ezt adni, mert az utóbbi időben nagyon gyakori lett és tudom, mennyire utálták annak idején a 70'-es években a Mónika, Tímea, Szilvia stb. neveket a gyerekek, és sokkal érdekesebb volt, ha valakit mondjuk Lilinek vagy Annának neveztek el és most bennem is felmerült a kérdés, hogy mit fog szólni a gyerekem 10-20 év múlva ha nagy lesz, hogy ilyen tömegnevet adtunk neki?
További ajánlott fórumok: