Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ebéd után érkező vendégség fórum

Ebéd után érkező vendégség (beszélgetés)


2009. márc. 3. 19:56
Ilyenkor örülök, hogy mi ritkán hívunk vendégeket. Amúgy nekünk mindig van itthon valami ropi, perec, apró süti, toast kenyér, sonka. Ilyen részről szerencsés vagyok, mert ha véletlenül is toppan be valaki, akkor valamivel mindig megtudom kinálni. Ez egy jó szokásom:)
9. vaczila (válaszként erre: 6. - Agines)
2009. márc. 3. 16:50
Falatka szendvicshez kiflit vágj karikára, vagy kenyeret falatnyi kockákra és kend meg vajjal, szalámi stb jöhet rá, lehet többféle is. Aztán tűzz bele egy fogpiszkálót amivel meg lehet fogni. Még mutatósabb, ha veszel hozzá műanyagból készült kis kardokat, stb.. ehhez nem kell asztalhoz sem ülni, elmegy nasinak. Hasonlót készíthetsz gyümölcsökből is. Pl kis kocka sajt az alja, rá egy szem szőlő, banánkarika, dió és szúrj bele fogpiszkálót. Ezt csak kevéssel a vendégek érkezése előtt készítsd, vagy csak olyan gyümit használj fel, ami nem barnul meg hamar.
2008. okt. 23. 20:33
többnyire így szervezem én is a vendégséget, kisebb munka, saláták, öntetek, szendvicsek, rántotthús hidegen, fasírt szintén, előző nap a felét már letudom és kész :) főtt tojás szeletelve, 3 féle szendvicskrém és szeletelem a kenyeret és kenem és pakolom és kész :) tésztasali, krumplisali, virslisaláta, görög uborkasali, olasz tésztasali, halas saláta, cézár sali, francia...stb. kinek mennyi ideje van és kedve, meg ki mit szeret :)
7. 7abb7adbf0 (válaszként erre: 6. - Agines)
2008. okt. 23. 20:03

A mártogatók egy külön kaszt! Leginkább különleges zöldséghasábokhoz jó vagy tortillához.


De először is azt kell eldöntened, hogy étkezőasztalhoz ülteted-e a vendégeidet vagy mondjuk a dohányzóasztal körül ültök és úgy kínálgatsz. Mert ebben az esetben nem jó a mártogatós ("dip" a neve:-), mert lecsöpöghet. De ha megengedsz egy kritikát - bár természetesen semmi közöm hozzá - ez a legrosszabb időpont a vendéglátáshoz, mert lehet, hogy későn ebédeltek és te máris előállsz valami finom kajával, amivel egész nap dolgoztál...:-))))


Mert ha 5 körül mennek, az már lehet egy komolyabb uzsonna, vagy korai vacsora. Pl. hidegtál, sajttál, körözött, padlizsánkrém olivabogyóval és piritóssal, hummusz piritóssal, (csicseriborsókrém), apró koktélvirslik, gyümölcstál, zöldségtál - végtelen a variációk sora.


:-))))

2008. okt. 23. 19:32

Köszi az 5leteket!!!!

A falatkákat Ti hogyan csináljátok?

Mártogatókat Ti mihez ajánljátok?

Kösziiiiiiii!

5. 7abb7adbf0 (válaszként erre: 1. - Agines)
2008. okt. 23. 19:27

Ha tudsz sütni, süssél muffint - sósan is finom és édesen is. Nagyon-nagyon egyszerű az elkészítése. Csak azért nem írom le, mert rengeteg recept van és ha beírod a Goggle-ba, millió lapot ad ki.


Ha nem tudsz sütni, akkor a legcélszerűbb valami jó cukiban pogácsát vagy hasét venni, valamint sütit. Esetleg aprósüteményt. És mellé lehet kávé, kakaó, tea, tejszínhab, stb.


Ha ilyet sem akarsz, akkor lehet melegszendvicset készíteni vagy apró pizzákat, "falatokat", töltött kiflit, ilyesmit.


Sok sikert!

2008. okt. 23. 19:25
Szerintem: kolbász felszeletelve, sonka szeletek, sajt pl. trappista, valailyen füstölt sajt mellé vagy esetleg mozzarella golyócskák, töltött tojás, szeletelt kígyóuborka, cakkosra vágott paradicsom, karikára vágott zöldpaprika stb. Egy hosszúkás pecsenyetálra gusztán rápakolva szerintem tuti. Én még mellé készítenék egy kis salátát. Pl. tésztasalátát vagy franciát. Ja, és puha kenyér és kész!
3. 10d89b51ea (válaszként erre: 1. - Agines)
2008. okt. 23. 19:22
csinálj szendvicset!! tegyél az asztalra egy kis sós pogácsát, vagy ropit, chipset, esetleg egy kis édes sütit. a boltokban ezer féle dobozos süteményt lehet kapni. üditő, ásványviz, ha kávéznak akkor főzzél kávét nekik!!
2008. okt. 23. 19:22

Legegyszerűbb, ha veszel egy boltban valami nasit. Ropit, szezámmagos/mákos halacskákat, meg hasonló "kajákat".

Esetleg ha Te akarsz készíteni mindenáron valamit, akkor javaslom a pogácsát. Olyan minipogik... Vagy vannak azok a kis sajtosrudacskák... :-)

2008. okt. 23. 19:19
Hamarosan vendégeim jönnek. Egy kora délutáni időpontot beszéltünk meg. Ebéd után lesznek ők is meg mi is olyan jó 1,5-2,5 órával. Szeretnék nekik kedveskedni apró fínomságokkal, de nincs igazán ötletem a menüre. Nálunk senki nem iszik alkoholt, így ahhoz nem kell "alkalmazkodjunk". Szeretnék sósat és édeset is kínálni vagy vmi olyat amivel nem mindennap találkozunk. Főzni annyira nem tudok még, ezért is vagyok bajban. Ti mivel kínálnátok ilyenkor vendégeteiteket? Van tippetek, hogy mit készítsek?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook