Ebben az esetben illik elmenni a temetésre? (tudásbázis)
A nagypapának már édesmindegy, kérdés hogy a kolléganőnek számít-e valamit?
Zavarni viszont valószínűleg senkit nem zavar ha egy temetésen kettővel több idegen arc van.
A kolléganőd csak azért megy, hogy kihasználja a lehetőséget? Arra gondolok, hogy "inkább" megy a temetésre, mint bent ül az irodában?
Rád azt mondja, hogy azt mondja nem vagy illemtudó, közben őt sem a részvét miatt megy a temetésre...
a problémám az, h "illik" kolléganő úgy ment oda a másik kolléganőhöz, h ő MINDENKÉPP menni szeretne, én meg azt mondtam, h nem...
Holott pl. a mindenképp azért van, mert a temetés munkaidő közepén van és mondjuk délután 3-ra már nem menne, mert nem ér haza.
Szia!
A temetés nem a halottról szól, hanem a hozzátartozóról. Ha úgy érzed, jól esik a munkatársadnak, hogy lát fél percre a temetésen, akkor menj el. Ellenkező esetben nem muszáj.
Sziasztok
A kérdés: egyik kolléganőmnek meghalt a nagypapája. 90 éves volt a bácsi.
Én úgy gondolom, nem "kell" kivonulni a temetésre 6-7 embernek, azért mert illik, esetleg a szülők temetésére illik elmenni.
Kolléganőm ma azt mondta, nem vagyok illemtudó, ha így gondolom, és egyébként is nem gondolom, h nem használja ki a lehetőséget, inkább elmegy a temetésre, mint hogy bent üljön az irodában.
Így most ketten mennek, mi, többiek adtunk pénzt a csokorba.
Persze kolléganőm előtt leégetett, hogy ő úgy gondolta, megy a temetésre, én meg megkavartam azzal, hogy azt mondtam, szerintem nem kell zavarni a családot, főképp, h sosem láttuk a nagypapát, aki mellesleg 95 éves volt, így annyira nagyon kolléganőmet sem rázta meg a dolog.
További ajánlott fórumok:
- Meghalt az elvált férjem édesapja. Illik nekem elmenni a temetésére?
- Ilyen helyzetben illik ilyenkor elmenni az esküvőre vagy sem?
- Temetésre illik-e egy kicsit kisminkelni magam?
- Elsősorban Budapesti és környékiek segítségét szeretném kérni, merre érdemes elmenni 3-4 éves gyerekkel ebben a zimankóban?
- Mit illik közeli barátnak temetésre vinni, koszorút vagy virágot?
- Barátok diplomaosztójára illik elmenni?