Dysmaturitas (méhen belüli magzati sorvadás) (beszélgetés)
Ne búsulj, ne izgulj, mert az nem használ. Kérdezd az orvost... ami ilyenkor történni szokott, az a császármetszés: mivel ezeknél a babáknál jobban biztosított a "kinti" fejlődés, mint odabent. Persze az sem mindegy, hogy milyen kórházban, én annak idején az OTKI-ban voltam éppen a PIC-centrum miatt.
Ha tényleg fennáll a dysmaturitas, akkor ne akard "kivárni az idejét" és ne ragaszkodj a természetes szüléshez.
Szorítok, és írj mi a helyzet!
Sziasztok!
Több orvos véleményét kikérve úgy döntöttem, hogy kockázatok és nem kezdem el injekciózni magam, hanem szintén orvosi javaslatra több folsavat szedek. Tudjátok úgy jött elő nálam ez a dolog, hogy 13 hetesen már rettentő ödémás volt az egész testem, főleg a lábam. Ezért volt a trombózis vizsgált plussz azért, mert a magzat állandóan hol le volt maradva, hol nagyon le volt maradva a fejlődésben annak ellenére, hogy szépen táplálkozom, vitamint is eszek és a flowmetria és minden más átlagosnak, normálisnak mondható.
A 31 hetes uh-n, ami 08. 12-én volt 5 nap eltérés volt a terhességi korom és a biometriai( mért adatok)értékek között. A nő megnyugtatott, hogy ez még teljesen normális és én nagyon meg is nyugodtam, mert korábban sokkal nagyobb volt az eltérés. Így arra gondoltam a terhesség előrehaladtával a baba minden lemaradását be fogja hozni. Sajnos azonban ezt a következtetésemet egy vonallal áthúzta a sors. Ma
ismét voltam Uh-n, az utolsó ? (. . ? nálam nem biztos . . . )nagy uh-n, és itt sajnos a lemaradás a terhességi korom és a mért adatok között 17 nap.
Itt már a szonográfus ráírta, hogy dysmaturitás gyanúja áll fen. Közben had kanyarodjak vissza a trombózishajlamomra. A kisujjam sarkában egy apró erecskevégződésből szinte vadhússá lett kinövéssel a sebészethez kellett forduljak, ahol pontosan nem tudták diagnosztizálni, hogy mi az. Hogy tényleg egy ér-e, vagy egy szemölcs. Ezzel kapcsolatban számomra csak az a gyanús, hogy a vérzés, szinte orvos által sem volt csillapítható, annak ellenére, hogy a trombocita értékem jó volt még 1 hónapja. Nem tudom mi lehetett. Lehet, hogy egy ér, mert ömlött belőle a vér, naponta többször is kifakadt és elállítani se tudtam szinte.
Erről holnap kikérem a magánorvos véleményét, mert lehet, hogy kapcsolatban áll a trombózishajlamommal. Ami azonban nagyon aggaszt az a magzatom állapota. Nagyon féltem őt, ugyanis, én 2 abortuszon és két vetélésen ( a 2 baba 16 hetesen meghalt)is átestem, és végre ezt a babát már szeretném megszülni és felnevelni.
Most így 3 héttel a szülés előtt megint van okom az aggodalomra, annak ellenére is hogy minden tőlem telhetőt megteszek, hogy természetes szüléssel egészséges babát hozhassak a világra.
Köszönöm, hogy meghallgattatok, jó volt kiírni magamból. Szorítsatok nekem! Köszi! Mindenkinek jó babavárást kívánok!
szia!
Tegnap voltunk 4d-es Uh-n is!Mindent rendben találét a dokinő.A méhlepény 0 stádiumú,szép.Fertőzésnek semmi nyoma a babánál.
fejkörfogata alapján 28
4,combcsont 29+2 ,haskörfogat alapján 30+4 hetes a babóka/terhesség.Egyébként 30+3 az eddig számolt ideje.
Most volt/van vesemdenece gyulladásom,E.Coli baktérium okozta.A nőgyógyász azt mondta előfordulhat ,hogy esetleg azért nem növekszik a babóka megszokott ütemben.Kb 2 hetes lemaradás van a kórházi Uh szerint.(ott írta a UH-s doki a papírra:Dysmaturitas)A 4D-s egy kicsit többnek mutatja,de azért itt is van egy pici lemaradás.
2 hetente UH-ra kell menni.Nézik hogyan fejlődik a babóka.Remélem tiszta szívemből,hogy tényleg csak a baci miatt van!
A dysmaturitásnál nem egy testrész hal el, hanem általánosan lelassul a magzat fejlődése. Valószínűleg méhlepény-rendellenesség okozza. UH-n lehet felfedezni, ezt gyakran ismétlik.
Nekem a 3. gyereknél volt ilyen, végülis az lett, hogy a 8. hónapban császármetszéssel világra hozták, mivel odabent "visszafelé" fejlődött.
csak olvastam erről, ritka. ha rátekeredi valamelyik testrészre a köldökzsinór és azt elszorítja, akkor lesz. meg talán a dohányzás is.
nem tudom pontosan.
sziasztok!
Szeretném azon anyukák segítségét,véleményét kérni akiknél a terhességük során fennállt ill. fennáll!
További ajánlott fórumok:
- Szeméremtest sorvadás
- 31 hetes vagyok, voltam ultrahangon, azt írták a papíromra: kezdődő dysproportionalt dysmaturitas lehetősége merül fel. Mit jelent ez?
- 36 hetesen Dysmaturitast diagnoztizáltak.Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?
- Makula degenerációval (sárgafolt sorvadás) élni
- Szemideg sorvadás. Mit tudtok erről?
- A homloklebeny sorvadás örökölhető?