31 hetes vagyok, voltam ultrahangon, azt írták a papíromra: kezdődő dysproportionalt dysmaturitas lehetősége merül fel. Mit jelent ez? (tudásbázis kérdés)
Így van;)
De a dys előtag valaminek a nem megfelelő, problémás "működését" jelöli:(
Én a helyében az orvost kérdezném!
törpenövésként is definiálják,nem nő rendesen a baba,de ez nem feltétlenül jelenti azt hanem hogy bizonyos végtagok kisebbek az átlagosnál...
szerintem járj utána,esetleg menyj el egy másik orvoshoz is
JA! És minden jót kívánok!!! Sikeres terhességet a továbbiakban és egészséges kisbabát! :)
Szia!
Szia!
A dysmaturitas azt jelenti, hogy lelassul a magzat fejlődése valamilyen okból. (szokták magzatsorvadásnak nevezni, ha előrehaladott). Ilyenkor általában császármetszéssel "idő előtt" kiveszik a babát, hogy ne essen baja. Okozhatja méhlepény elégtelenség, dohányzás, fertőzések... Az egyik unokatestvéremnek valami genetikai ok miatt minden terhességnél ez volt, úgyhogy 7 hónaposan kivették a piciket. Akik ma már felnőtt, erős, egészséges emberek! :) Ne aggódj, valószínűleg csak hamarabb találkozol a picivel, mint számítottál rá! :) De ha nem javasoltak semmit, azért én másik dokihoz fordulnék a helyedben és megbeszélném, mi a teendő a továbbiakban!!!
Ezen az oldalon választ kapsz perceken belül a kérdésedre igazi orvostól ( pl. Dr. Hamvas Ferenc)
Szia! itt van a hoxán egy fórum ami erről szól
További ajánlott fórumok:
- Szállodák, panziók, egyébb szállás lehetőségek
- Internetes ismerkedési lehetőségek...?
- Egy ismerősöm furcsa módon szeretne szülővé válni, milyen lehetőségei vannak?
- 16 hetes 4D ultrahangon 100% fiú...azért reménykedhetek, hogy tévedtek?
- 4D ultrahang Szegeden
- A MÁV kórházban a 18. heti gentikai ultrahangon van lehetőség arra, hogy ha viszek pendrive-ot megkapom a felvételt?