36 hetesen Dysmaturitast diagnoztizáltak.Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban? (tudásbázis)
Én lányommal distrophia, az előző hozzászólások alapján erről van szó, gyanú miatt voltam kórházban 33-35 hét között.
A méretei alapján kisebbnek tűnt.
befeküdtem a kórházba és ott naponta volt NST és gyakran UH.Figyelték, hogy fejlődik-e és kap -e elég táplálékot, magyarán jól dolgozik-e még a lepény.
A 39. héten megindították a szülést : 3150g-os, 52 cm-es gyönyörű babát szültem, aki már 6 éves múlt.
Dysmaturus újszülött A méhen belüli hiányos tápláltság következtében a terhességi kor alapján várható súlynál lényegesen kisebb súllyal jön világra.
A hossznövekedést nem érinti annyira a hiányállapot, mint a súlyfejlődést; az állapotnak számos oka van, gyakran a méhlepény elégtelenül működik, ezért kevés tápanyag kerül az anya szervezetéből a magzati vérkeringésbe. Számos anyai és magzati megbetegedés állhat még a háttérben: anyai alkoholizmus, dohányzás, anyai fertőzések stb.
Ikerterhesség is okozhatja a méhen belüli súlyfejlődés elégtelenségét. Ritkán örökletes ok állhat fenn.
Az ilyen csecsemő fokozott megfigyelést és gondozást igényel, ezért koraszülött-osztályokon szokták ápolni. Fokozott kockázatnak van kitéve, tehát rizikó-gyermeknek kell tekinteni.
Ha az első hetek nehézségein sikerül úrrá lenni, a későbbi fejlődés legtöbbször zavartalan.
itt egy ugyanilyen téma
igaz, régebbi, de talán még aktívak itt a Hoxán a hozzászólók, és többet megtudsz tőlük, ha privát üzenetet írsz nekik.
Egyébként a googl-n rengeteg a találat, több fórumot is kiad.
Általában a méhlepény rendellenessége miatt lassul le a magzat fejlődése.
További ajánlott fórumok:
- Sarokcsont kinövés!!Van valakinek ezzel kapcsolatosan tanácsa?Műtét, vagy elviselni a fájdalmat ...
- Gyerekláthatás, és minden, ami ezzel kapcsolatos
- Egy kis pitbullt ajándékoztam a tizenegy éves kislányomnak, kinek mi a véleménye ezzel kapcsolatosan?
- ADHD-Figyelemzavar gyerekeknél. Valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata?
- TB nem fizetése és az ezzel kapcsolatos kérdések
- Homeopátia szorongásra, depresszióra. Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?