Drevi tepsis krumplija recept
60 perc
A Drevi tepsis krumplija hozzávalói:
hozzávalók :
5 kg krumpli, zsír,só,pirospaprika,3 fej vöröhagyma,2 fej fokhagyma,25 dkg párizsi,3/4 l tej kb.
A Drevi tepsis krumplija elkészítési módja:
a krumplit megpucolom,vékonyabb karikára vágom,beleteszem a tepsibe,jó erősen besózom,majd belisztezem kb 4 evőkanállal,hozzákeverek még 3 fej vöröhagymát,3 gerezd fokhagymát,az összevágott párizsit. Lábasban zsírt melegítek kb 2 evőkanál,majd pirospaprikával megszórom,és felöntöm kb 3/4 l tejjel,mikor már forró ezt rá öntöm a krumplira,és beteszem az előre melegített sütőbe közepes lángra.kb 1 óra mire elkészül,ez függ az adagtól is,én addíg sütöm mig ropogós nem lesz.
Nem éppen diétás kaja,de nagyon egyszerű és finom,sokszor kihagyom a vöröshagymát akkor viszont egy fej fokhagymát teszek bele.Ezt lehet variálni a képzeletünk szerint.Nem drága és nagyon laktató.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: drevi, 2007. ápr. 6. 11:46
A drevi tepsis krumplija elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.