Dolgozó anyukák, otthon éhes a család... (beszélgetős fórum)
Már mindegy!
Majd ők megtanítják a saját gyerekeiket - remélhetőleg... ;)
:)
A gyerekeket még lehet nevelni, a felnőtteket már elég nehéz.
Mindenkinek meg kell tanulnia saját magát ellátni legalább.
+gazdálkodást
Nem lehet tudni, ki milyen lesz, ha elkerül otthonról. Mi aztán mindent megtettünk, hogy éhezzen, vagy járjon haza kajálni a gyerek; hagydmajdénkicsöpög,menjmajdbeviszem, szólokhakészleszhánytojástkérsz, uborkavagy ecetespaprika milyenkenyér, csakhagydottmajdénelrakom, stb.
És ahogy elköltözött, mosott, vasalt, teregetett, főzött, mára már maffint és piskótát is süt.
Komolyan csak néztünk. :))
Jót, s jól főzni művészet! ;)
Ez is egy tudomány, és sok férfi szeret főzni.
"a férfias szakmájukban helytálló férfiak" is segítenek otthon, amikor családjuk lesz.
Vannak olyan - nő - ismerőseim, akik csak a szakmájuknak élnek. Családjuk viszont nincs.
Ma már a férfiak is segítenek sokan otthon, mert a nők is dolgoznak.
A leghíresebb Michelin-csillagos séfek férfiak ❤️
Nekem van a legnagyobb szerencsém, mert a férjem nem csak mérnök, de remekül főz is.
Kedves Guruljka !
nem erről szólt a topic, én tegnapelőtt a konkrét kérdésre válaszoltam.
De kibővitem : nálunk - fesztműszaki család, én vagyok az egyetlen kivétel - a férfiak szakács- és konyha- művészetének nincs sem hagyománya, sem becsülete. Fiamat is ebben a szellemben neveltük, igaz nem lett és már vsz nem is lesz belőle konyhatündér, de ennek ellenére igen sok területen rengeteget segit itthon is és rálátásom szerint jól megállja helyét az életben is, annak ellenére hogy nem tud főzni. Nagyon örültem, amikor évekkel ezelőtt jóvoltából nekem volt a városban az egyik legmenőbb gépparkom,a aminek a segitségével én néhány kattintással megoldottam, amivel kollegáim napokig küszködtek.
Nem szoktam dicsekedni, de mielőtt megállapitanátok, hogy mennyire seammirevaló és önállótlan, azért leirom, hogy 6 nyelven beszél, külföldön is elismert a szakmájában, egyetemen tanit, 2 állása van, ebből azért összejön annyi bevétele, hogy ne csak az én főztömre legyen rászorulva, ez mindkét részéről elsősorban érzelmi kérdés, hogy otthon eszik és együtt kajálunk.
A bevásárlás miatt se sajnáljon senki, kocsival bringával 10 - 15 perc alatt lebonyolitom, párszáz méterre van a spár. ( inkább az a necces, kitalálni, hogy mit is főzzek )
Ezek után nincs szivem a fiamat kiküldeni holnap a piacra pld újkrumpliért.( amikor nekem is max 10 perc a beszerzése )
Szerintem nem a konyhában csetlő botló fiukat kellene nevelni, hanem,a férfias szakmájukban helytálló férfiakat. Bár mindenki maga tudja , hogy kit mit becsül és mire van szüksége.
Nagyon szerettem a férjemben, hogy amikor először járt nálam, megállt a fűszerpolc előtt, alaposan megnézte, és elkérdezte, mit mihez szoktam használni.
Nyitott volt másféle ételekre is, de történetesen a gombától tényleg elzöldült. Ő maga sem tudta az okát, talán régi gyerekkori rossz élmény lehetett.
A tésztás ételeket azért nem szerette, mert tartósan nem lakott jól vele.
Nem késő😃 Még az is lehet, hogy élveznéd.
Be lehet fizetni különféle főzőtanfolyamra is, ez manapság menő lett nekem többférfi kollégám ment ilyenekre, lehet választani milyen kajákat készítenél amerikai, olasz, magyar, svéd, stb. Igsz, nemtul olcsó.
ha rászórom a
Bocsánat a space nem mindig működik és nem vettem észre.
Ez igaz, de azért a receptek, videók lényeges dolgokat nem árulnak el. Pl. a rántás titkai, hogy ne legyen csomós, meg ilyesmik.
Azt sem értem soha, hogy miért kellene félrehúzni a gázról az edényt, harászóroma hagymára a pirospaprikát. Lehet a lágot mérsékelni alatta, nem bogrács az, nem ég oda, míg belerakom a húst v. bármit.
Persze azért kell próbálkozni, de az apró fortélyokat gyakorlott személytől kell megtudni.
További ajánlott fórumok:
- Csak engem dühít, hogy otthon lévő anyukák, bölcsibe "dugják" a csemetéiket?
- Otthon ülő anyukák! Nem hiányzik a felnőtt társaság?
- Webkamerás modellként dolgozom. A szűk családom tud róla....
- Békés megyei anyukák! Valaki kapott már GYES-t, GYED-et? Esetleg családit?
- GYED-en lévő anyukák!Nektek is ez a három"juttatás jár" (GYED, családi pótlék, gyermekgondozási díj)?
- Kisgyermekes, eü-ben dolgozó anyukák! Hogyan oldjátok meg gyermeketek "elhelyezését"?