Dobos torta recept

Elkészítési idő 60 perc

A Dobos torta hozzávalói:
Piskótához
6db tojás
15 dkg cukor
20dkg liszt
1 evőkanál víz
sütőpor
Krémhez:
30 dkg vaj
30 dkg cukorból főzött szirup
olvasztott csokoládé,vagy kakaó
Tetejére:
15dkg cukor


A Dobos torta elkészítési módja:
A piskótából 6db kerek vékony lapot sütünk zsírral lekent sütőlemezen.A vajat,vagy margarint nagyon jó habosra kikeverjük a cukorsziruppal,ízesítjük a kakaóval,és 5db egyformára kiszúrt piskótalapot összetöltünk.A hatodikra megolvasszuk szép világosra a cukrot,és zsírba mártogatott kés fokával beosztjuk,bejelöljük,el is vághatjuk.Rárakjuk a betöltött tortára,körbekenjük,és díszitjük.

Érdemes a lekent sütőlemezen kijelölni,hogy mekkorára kenjük a lapokat.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A dobos torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook