Dobos torta recept
60 perc
A Dobos torta hozzávalói:
Piskótához
6db tojás
15 dkg cukor
20dkg liszt
1 evőkanál víz
sütőpor
Krémhez:
30 dkg vaj
30 dkg cukorból főzött szirup
olvasztott csokoládé,vagy kakaó
Tetejére:
15dkg cukor
A Dobos torta elkészítési módja:
A piskótából 6db kerek vékony lapot sütünk zsírral lekent sütőlemezen.A vajat,vagy margarint nagyon jó habosra kikeverjük a cukorsziruppal,ízesítjük a kakaóval,és 5db egyformára kiszúrt piskótalapot összetöltünk.A hatodikra megolvasszuk szép világosra a cukrot,és zsírba mártogatott kés fokával beosztjuk,bejelöljük,el is vághatjuk.Rárakjuk a betöltött tortára,körbekenjük,és díszitjük.
Érdemes a lekent sütőlemezen kijelölni,hogy mekkorára kenjük a lapokat.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: durum, 2008. nov. 8. 21:10
A dobos torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.