Dióskraffel recept
A Dióskraffel hozzávalói:21 dkg kristálycukor
9 tojás sárgája
fehérje
21 dkg
dió
9 dkg prézli
25 dkg margarin
15 dkg porcukor
2 dl rum
porcukor
A Dióskraffel elkészítési módja:
21 dkg kristálycukrot, 9 tojás sárgájával jól habosra keverjük. Hozzáadunk 21 dkg. diót, 9 dkg prézlit és a 9 tojás felvert habját. Sütjük, sütés után félbevágjuk. Töltelék: 25 dkg margarint 15 dkg porcukorral kikeverünk és félbevágott tésztára kenjük, tetejére rumjeget készítünk. Szeletelés után minden egyes kis kockára egész diószemet vagy franciadrazsét teszünk. Rumjég: 2 dl. rumot és annyi porcukrot összekeverünk, hogy sűrű folyékony masszát kapjunk, ezt ötjük a tészta tetejére.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Ágicica1959, 2008. márc. 30. 15:04
A dióskraffel elkészítési módja és hozzávalói.