Dióskraffel recept

A Dióskraffel hozzávalói:
21 dkg kristálycukor
9 tojás sárgája
fehérje
21 dkg
dió
9 dkg prézli
25 dkg margarin
15 dkg porcukor
2 dl rum
porcukor


A Dióskraffel elkészítési módja:
21 dkg kristálycukrot, 9 tojás sárgájával jól habosra keverjük. Hozzáadunk 21 dkg. diót, 9 dkg prézlit és a 9 tojás felvert habját. Sütjük, sütés után félbevágjuk. Töltelék: 25 dkg margarint 15 dkg porcukorral kikeverünk és félbevágott tésztára kenjük, tetejére rumjeget készítünk. Szeletelés után minden egyes kis kockára egész diószemet vagy franciadrazsét teszünk. Rumjég: 2 dl. rumot és annyi porcukrot összekeverünk, hogy sűrű folyékony masszát kapjunk, ezt ötjük a tészta tetejére.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A dióskraffel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook