Diós lekváros tekercs recept
A Diós lekváros tekercs hozzávalói:Tészta:
12 dkg vaj
12 dkg krémsajt
15 dkg liszt
4,5 dkg porcukor
csipet só
Töltelék:
10 dkg mag (dió, mogyoró, mandula)
5 dkg cukor
6 ek lekvár
A Diós lekváros tekercs elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit szobahőmérsékleten hagyjuk melegedni, majd összedolgozzuk és 1 éjszakán át hűtőben pihentetjük. Másnap kettéosztjuk is egyenként 25x35 cm-es téglalappá nyújtjuk. Bátran lisztezzük alá, mert ragad. Megkenjük lekvárral, megszórjuk a cukros dióval és feltekerjük. 5 cm-es darabokra vágjuk, tetejét tojással vagy tejjel lekenjük. 180 fokos sütőbn 25 percig sütjük.
Variáció:
25 dkg krémes ricotta
20 dkg jó minőségű hideg vaj
30 dkg rétesliszt
10 dkg finomszemű kristálycukor
1/2 kávéskanál só
A fahéjas-kakaós töltelék:
1 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál barnacukor
1/2 kávéskanál szárított, őrölt gyömbér
1 késhegynyi fahéj
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: _kleo_, 2015. jan. 25. 22:08
A diós lekváros tekercs elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.