Dióhabos kosárka recept
A Dióhabos kosárka hozzávalói:25dkg margarin
40dkg liszt
1 csomag sütőpor
20dkg porcukor
4 tojássárgája
A töltelékhez:
barackíz
4 tojásfehérje
4 evőkanál cukor
25dkg darált dió
A Dióhabos kosárka elkészítési módja:
Az alapanyagokat összegyúrjuk, és vékonyan a kikent kosárformákba nyomkodjuk. Közepébe barackízt teszünk. A tojásfehérjéket kemény habbá felverjük, hozzáadjuk a cukrot, majd a darált diót, és ezzel a habbal a kosarakat megtöltjük. Sütőlapra téve, előmelegített sütőben közepes hőfokon kb. 10 perc alatt megsütjük. Ezután a formákból kiforgatva hagyjuk kihűlni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Missygirl.e, 2008. szept. 26. 00:27
A dióhabos kosárka elkészítési módja és hozzávalói.