Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Dióhabos kosárka recept

Dióhabos kosárka recept

A Dióhabos kosárka hozzávalói:
25dkg margarin
40dkg liszt
1 csomag sütőpor
20dkg porcukor
4 tojássárgája

A töltelékhez:
barackíz
4 tojásfehérje
4 evőkanál cukor
25dkg darált dió


A Dióhabos kosárka elkészítési módja:
Az alapanyagokat összegyúrjuk, és vékonyan a kikent kosárformákba nyomkodjuk. Közepébe barackízt teszünk. A tojásfehérjéket kemény habbá felverjük, hozzáadjuk a cukrot, majd a darált diót, és ezzel a habbal a kosarakat megtöltjük. Sütőlapra téve, előmelegített sütőben közepes hőfokon kb. 10 perc alatt megsütjük. Ezután a formákból kiforgatva hagyjuk kihűlni.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A dióhabos kosárka elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook