Diákigazolvány! Elsős gyermekem képe alatt az én aláírásom szerepel. Így kell lennie? (tudásbázis)
Nálunk a fiam irta alá 6 évesen, úgy szép kerek betükkel, ahogy egy elsős ir. Ezt használta nyolcadikos ( 2 méteres ) koráig. Már az SZTE hallgatója, egyetemista, de az általános iskolai diákigazolványában sokkal szebb az aláirása, mint a mostaniban.
Ahogy igy visszaemlékezem, nem rémlik, hogy szülőknek kellett volna aláirni.
az én tehát az anyja neve szerepel rajta megnéztem én is így hivatalos
én akárhogy nézem diákot a gyerekem neve szerepel rajta.
Tehát jól írtam! Ezt az iskolában is megerősítették, mert direkt így kérték minden szülőtől, hogy a saját nevét írja oda.
Az adatlapot a tanuló és a gondviselő is köteles aláírni. Ha a tanuló nem tud írni, akkor a gondviselőnek a saját nevével kell aláírnia az "aláírás" téglalapban az adatlapot.
Itt az volt a kérdés, hogy a gyermek nevét, vagy a sajátot kell-e írni. Mint kiderült, a jogszabály szerint is a SAJÁTOT.
Amikor a kisfiam első osztályba ment, nálunk is az édesapja írta alá a diákigazolványt, mert ugye hivatalosan egy elsőbe menő gyermek még nem tudja leírni a nevét. Tehát ez nem hamisítás, ezt így el is fogadták mindenhol.
Igen, én is.
Ha hamisítás, ha nem, ez már csak így van. Illetve volt, mert már középiskolás van neki.
ciki de hirtelen nem tudom hogy van a fiamé,ha hazajön gyorsan megnézem:))
az igénylőlapon kellett aláírni a gyerek nevét,ami a diákon szerepelni fog,és a fényképpel együtt rányomtatták az igazolványra.
Én így írtam alá a diákot.
Nekünk is aláírta valaki a gyerek nevét, de nem én voltam.
Akkor lecsuknak?
Nálunk igy kérték és ennyi.Nem tudok mit tenni:)
Nálunk anno a gyerek nevét kellett írni. Ezt 8.-ig
így használta.
Nekem is most kezdte és a többi 52 gyerek is az iskolában, utána érdeklődtem: ez így helyes, mivel így kérték és törvény írja elő. Ha a gyereked nevét írnád, az hamisítás lenne, csak a sajátod írhatod.
Nálunk is így volt!Az igénylőlapot kitöltöttem,aláírtam,mint szülő,de senki sem mondta meg,hogy a fiam képe alatt lesz az én aláírásom.Jogos,mert elsőbe megy,honnan tudná,hogyan kell a nevét leírni....
Elvileg akinek egy idő után zavaró,kilehet cseréltetni a diákigazolványt,elveszett címén.Ezt meg elrakod emlékbe!
Mivel mi is most kezdtük az első osztályt,tudom mit írok:)
A diákjára nekem kellett ráírnom a lányom nevét.
Az igénylőlapot én írtam alá,én fizettem be az 550ft-ot az igazolványra:)
Az adatlapot a tanuló és a gondviselő is köteles aláírni. Ha a tanuló nem tud írni, akkor a gondviselőnek a saját nevével kell aláírnia az "aláírás" téglalapban az adatlapot.
Ha Te vagy a képen igen:)
Az én nevem jó a gyerek neve alatt!
A szülőnek kell aláírni a gyerek nevét.
Amikor az adatlapot aláírtad, a Te aláírásodat kérték (legalábbis nálam beiratásnál kitöltötték, elkérték a fényképet, majd mondták, hogy itt írjam alá. Ott aláírtam, részemről letudva.
Aki csinálta, ő csinálta a többi 45 gyerekét is, csak ért hozzá :)
ezt találtam, tehát ezek szerint jól csináltam.
. Az adatlapot a tanuló és a gondviselő is köteles aláírni. Ha a tanuló nem tud írni, akkor a gondviselőnek a saját nevével kell aláírnia az "aláírás" téglalapban az adatlapot. A Diákigazolvány Ügyfélszolgálathoz való eljuttatásáról az iskola gondoskodik. Az elkészült diákigazolványt szeptemberben kapják meg a tanulók, illetve szüleik - amennyiben addig megérkezik - az első szülői értekezleten. A diákigazolvány kiadását/átvételét aláírással kell igazolni.
Aláírni valaki helyett a saját nevedet kell nem az övét! Néhányan zöldeket beszélnek itt! Természetesen úgy jó, ahogy van! :)
És ez 8 évig nála fog maradni?
Hát azért nem akartam elcseszni szegénykémnek...
Szerintem ne aggódj, nem olyan nagy dolog ez!
Ha nem lenne fura, akkor nem tettem fel volna ezt a kérdést!
Nyílván nem emlékszem, hogy fél évvel ezelőtt hogyan töltöttem ki, azt tudom hogy a kislányom velem volt és elvonta a figyelmem, lehet ezért írtam a sajátom. De itt ezek szerint nem csak én.
További ajánlott fórumok: