Darázsfészek megszüntetése (beszélgetés)
Jó, hogy nem ti kezdtétek el kiűzni őket házilag.
Szinte életveszélyes tud lenni, megbolygatni egy ilyen fészket. Még a közönséges házi méhek is veszélyesek, ha tömegével támadnak, a darazsak mérge még erősebb.
Megcsípték? Mivel kezelte le a csípés helyét a szaki, nem nézted? Vagy ő nem érzékeny a csípésre?
Szakember csinálta védőruhában de még így is megcsípték! Iszonyú nagy volt a fészek!
Hatalmas volt a fészek évek óta fészkelhettek be,de megcsinálta a méhészem,végre nyugodtan alhatunk :)
Nagyon vigyázzatok, a megbolygatott fészek lakói igen-igen dühösek tudnak lenni. Ha nincs rajtatok védőruha, maszk, ne nagyon menjetek a közelébe.
Most mérte fel a szakember,bontani kell és a fészket eltávolítani. Nem soká kezd hozzá :)
Egyelőre azt se tudod mekkora a fészek.. de reméljük megoldja a problémát a méhészed.
Na ezek biztos hogy nem,mert nincs hova megjelenni,most néztem meg úgy 10 ül a fészek körül.Tegnap ilyenkor még rajzottak több százan,Most k,b,10 ül a betömött lyuk körül
Este alszanak, megdermednek, ha felkel a nap, melegedni kezd, akkor fognak újból megjelenni.
Gandalh????? :D
Remélem nem így lesz :)
A többiek az új csapatot toborozzák. Jöttükre öt nap múltán számítsatok, pirkadatkor, kelet felől. :))
Most este 8 órakor 10 ül a fészek körül,a többiek elmentek :)
Annyira csak nem,mert töredéke van már az ajtó felett ami még reggel 1000 is lehetett.
Én megbízom a méhészemben Ő is országszerte elismert,hiszek neki!
Neki is van Fb.profilja ráadásul saját méhészete is :)
Jó nagy butaságot mondott ez a "méhész". Inkább hívj rendes szakembert.
Boros Tibor méhrajbefogóra érdemes rákeresni, van fb csoportja.
Sokmindent megoszt. Az ilyen "szakszerű" megoldásokból kialakuló életveszélyes sztorikat is.
A cél szentesíti az eszközt. :))
Dehogy is,jön holnap a méhész csak az a baj hogy nekem a falban vannak beülve és ő bontani nem akar. Azt mondta ha a Királynő elpusztul akkor ezek is elmennek.
Szakembert kell hívni. Ezekkel a házi megoldásokkal hagyj fel, mielőtt baj lesz. Apósom majdnem felrobbantotta a házat, mikor kísérletezgetett, végül csak a kémény meg a kályha dőlt le, a darázsírtó spray-nek köszönhetően.
Igen,ezt mondta a méhész is! Már most sokkal kevesebben vannak,mint 1 órája,tele tömtem a lyukat onnan se be-se ki nem tudnak már menni!
Remélem :) És nagyon köszönöm a segítséged!
Én azt hallottam, hogy ha a királynő elpusztul, elmennek. Nem tudom nem értek hozzá.
Akkor a mieink nem tudják, hogy ők megfulladtak a habtól és nem tudnak bejönni... Irónia off, de, be tudnak menni, naivitás azt feltételezni, hogy nem.
".Plusz a téglát sem hiszem hogy meg tudnák enni."
Nem a téglát eszik, hanem a habarcs között tudnak áthatolni, de amennyiben megy hozzátok a szakember, megoldódik a probléma.
Köszönöm! Bár az életveszély úgymond fent áll,de ezzel nem leszek előrébb....Az irtást én is megpróbáltam sajnos semmi sikerrel :(
Nem tudják befelé,különben már mind bent lenne. Méhésszel beszéltem azt mondta jól tettem,mert megfulladnak a habtól.Most azért zsonganak mert nem tudnak vissza mászni a lyukba.
Nem hiszem hogy át tudják magukat rágni egy belülről díszkővel rakott falon.Plusz a téglát sem hiszem hogy meg tudnák enni. Beszéltem egy méhésszel holnap kijön és leírtja. Azt mondta a purhab azért is jó,mert beleragadnak és elpusztulnak. A Királynő meg megfullad a fészekben. Ezt méhész mondta.
[link]
itt írnak, hogyan kell szakszerűen eljárni, kihez kell fordulni.
Igen, nagyobb fészkeket leszednek, életveszély elhárítás.
Nálunk, 2 éve az óvodáról szedtek le daruskocsival egy hatalmas fészket.
Nem, vannak olyan emberek, akik kifejezetten méhek-darazsak befogására szakosodtak.
További ajánlott fórumok: