Dajka okj válasszam? (tudásbázis kérdés)
Sziasztok!
Dadus ként dolgozom egy oviban házvezetőnő a szakmám 73500 a fizum ha megcsinálnám a dajka képzőt emelkedne? a bértáblán feljebb lépnék?
köszi
Az mindegy hogy vidék vagy Budapest, mert a közalkalmazotti bértábla szerint fizetnek mindenkinek, mindenhol!
A kezdő bér bruttó 122.000 Ft vagyis, kézhez kapsz úgy 80.000 Ft-ot :(((
F1 kategória, ami 3 évente bruttó (röhögnöm kell) 5000 Ft-tal nő.....
hát igen...elég elszomorító a helyzet.
magánóvi, magánbölcsi??? csana?
a legnagyobb gond az egész rendszerrel van :(
Ebben a hónapban több mint 10 ezer Ft-tal kevesebb fizut kaptam... nem voltam szabin, se beteg állományban! Csak épp szerintük nekem, nekünk óvónőknek elég az a sz*r kis pénz, amit keresünk és megvontak egy adókedvezményt!
Na juhé :(((
Komolyan 3 évig tanultam nappalin Főiskolán és diplomám van nem szakiskolám, és tessék, mi a hála? Hogy nem, hogy fizetésemelést, hanem csökkentést kapunk :(
Komolyan, annyira kiakadtam, hogy elment az egésztől a kedvem! Nagyon motoszkál bennem a dolog, hogy pályát kell módosítanom, mert ebből a pénzből fizikailag meg mindenhogy képtelen vagyok megélni :((
Elmegyek az auchanba pénztárosnak... oda elég egy érettségi és majdnem a dupláját keresi az ember, mint egy diplomás óvónő, siralmas!
igen...sajnos igazad van. nekem is van már egy szakmám, amire azt mondták, hogy :húúú de jó, azzal havi 5-6száz ezreket lehet keresni... igen, ez szép és jó, de 10éves tapasztalatot kérnek...ha túl fiatal vagy, tapasztalatlan vagy, ha korilag pont jó, akkor azért nem jó, mert akár családot akarhatsz...ha meg elmúltál 35 akkor meg már talán kezdesz öregedni...
sz** ez az egész helyzet.
de fel a fejjel!!! csináld meg a gnőit! már csak két éves a képzés, vagy estin egy, mivel az anyákat dolgozni küldik, és sajnos nem lehetnek a gyermekeikkel, bölcsibe kell adniuk..és kellenek a gnők!!!
köszönöm,szépen !
más szakmába sem,lehet ellhelyezkedni.
mit tegyen az?
az is már csak tulképzett lesz.
meló meg semmi.
és mivan,akinek nincsen szakmája?
haljon éhen?
Bocsi, de azt akkor már nem gondozónőnek kell hívni, hisz 3 éves kortól fejlesztés, és tanulás is van, nem csak gondozás, mint a pici babáknál!
Nem véletlen változott meg az óvónők megnevezése!
Nem csak óvunk, hanem fejlesztünk és tanítunk, vagyis óvodapedagógusok lettünk!
hát de akkor meg ugyan ott vagyunk mint a bölcsiben...
tulajdonképpen csak egy épületben lennének a gyerekek. Ha úgyis külön lennének a 2 évesek, nem?
nagyon jó,hogy ilyen sokan hozzá szóltatok a ploghoz. köszönöm....
és várom továbbra is ....
ezt a bölcsi ovi összevonást már mi is hallottuk, és nem nagyon tetszik a dolog :(
Imádom a manókat, nem ez a gond, csak így is elég tág egy vegyes csoport 3-tól 7évesig nem, hogy, ha a 2 éveseket, akik még gyakran pelusosok bekel venni...
És pl. az én végzettségem erre a korosztályra van, 3-tól 7-ig Nem véletlen ezt az életkornak megfelelő fejlesztést és pszichológiát tanultam.