Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Cukor helyett mit? fórum

Cukor helyett mit? (beszélgetés)


2011. aug. 2. 15:44

Én Xilitet használok. Élesztős dolgokhoz viszont fruktóz szükséges, hogy szépen megkeljenek.


A finomlisztet pedig cseréld le kilófaló lisztre. Üsd be a google-ba, bővebben ott találsz infót.

25. elszabadult hold (válaszként erre: 24. - Venusz2000)
2011. aug. 2. 07:01
én is így szoktam - nincs mese, meg kell kóstolni.
2011. aug. 2. 00:23

Süthető a stiviával süti!

Az igaz hogy ki kell kísérletezni hogy mennyi kell!Én mindig találomra nyomtam bele,ha nem lett elég édes pl. a piskóta akkor még valami krémet vagy tejszínhabot raktam hozzá a végén,hogy ehető legyen de legközelebb már többet raktam bele.

23. elszabadult hold (válaszként erre: 21. - Andi6020)
2011. júl. 30. 19:34
nem tudom. miért nem süthető? én sütöttem meggyes lepényt és ezzel édesítettem - nem volt vele semmi különös.
22. fdóri (válaszként erre: 21. - Andi6020)
2011. júl. 30. 14:04

Butaság!


Lehet vele sütni, de nem ajánlanám sütéshez. Sokat kell vele kísérletezni, hogy mennyi legyen... Maradj a xilitnél!!! Én kicsit kevesebbet szoktam belőle használni, mint ha cukorral csinálnám...

Frutózzal (gyümölcscukorral) is próbálkozhatsz. Gyorsabban szívódik fel, de jobb mint a cukor. Fele mennyiség kell ha jól emlékszem, a cukorhoz képest, de rá van írva áltlában.

21. andi6020 (válaszként erre: 20. - Elszabadult hold)
2011. júl. 30. 11:03
De itt azt írta, ha jól emlékszem, pethoevi, hogy a stevia nem süthető. Akkor most mi van?
2011. júl. 30. 10:48
Mi steviát használunk (növényi eredetű)van csepp, tabletta és por formában is itthon - igaz, azzal nekünk is gondunk van, hogy amikor sütünk, mennyit tegyünk hozzá a tésztához. Mert sokszor az állagához is kell pl. 1 pohár cukor. Így aztán lesz a süti amilyen lesz, kóstolásra megy a dolog, mivel a stevia 300-szor édesebb mint a cukor.
19. Bcicus (válaszként erre: 18. - Ef80e9bd81)
2011. júl. 29. 22:34
Nem igazán. Egy fokkal jobb, de nem sokkal.
2011. júl. 29. 22:04
A fruktóz az jó? Az is lassabban szívódik fel mint a sima cukor, nem?
17. Bcicus
2011. júl. 29. 22:00
A nyírfacukor a legjobb sokkal kevesebb a ch tartalma és az is lassú felszívódűsú. A szőlőcukor nagyon nem jó ha fogyózol, az még ygorsabban szívódik fel mint a sima cukor.
16. vigike
2011. júl. 29. 21:48
Kifejezetten cukorbetegek is használhatják! És nagyon sokmindenre jó!
15. vigike
2011. júl. 29. 21:47

Sziasztok!

Én is a xilitet/nyírfacukrot ajánlanám. Csak arra vigyázz, hogy ezeket nem lehet élesztős tésztához használni.

Utána nézhetsz a neten is, ott jobban le van írva róla minden :D

14. andi6020 (válaszként erre: 13. - Szuzi78)
2011. júl. 29. 21:26
Az is elég kalóriadús
2011. júl. 29. 21:24
Méz?
2011. júl. 29. 21:16

xillittel helyettesíteném,mert az süthető.a stevia viszont nem süthető,de főzhető.

A bolban is van süthető édesítőszer,de azok szintetikusak.:-(

Én sokmindent teljeskiörlésű lisztből csinálok,már megszoktam az ízét,de Norbinak van valami új lisztpótlója is és cukorpótlója is.Kipróbálnám,de nálunk a közelben nincs bolt.:-(

2011. júl. 29. 21:10
De ezeknek a cukroknak nagyon magas a kcal tartalma, ezért gondoltam édesítőre.
2011. júl. 29. 21:09

Köszönöm.



Ha már itt tartunk, lisztet mire cseréljem?

2011. júl. 29. 21:08

Nyírfacukorból, szőlőcukorból is egy bögrényi kell?

Ha ezeket használom, fogyókúra illetve diéta alatt is ehetem?

Édesítővel tényleg nem lehet?

2011. júl. 29. 21:07
Nyírfacukor a tuti, azzal sütök, nagyon jó. Már liszt helyett is őrölt mandulát használok. Isteni piskótát lehet belőle sütni.
2011. júl. 29. 21:06

A xilit édessége pontosan a cukorral azonos, tehát súlyra is ugyanannyi kell hozzá.

Szoktam még használni Glukonont, de az kevésbé édes, abból több kell.

A bolti édesítők között van olyan, ami nem bírja a magas hőt és megkeseredik, erre vigyázz.

2011. júl. 29. 21:05

Nyírfacukorral.

Bolti édesítő felejtős.

2011. júl. 29. 21:05
Hú, ez jó kérdés. Mert ha pl édesítőt, vagy Steviát, akkor abból mennyit? Nyilván nem egy bögrével? :DDD
4. labi (válaszként erre: 1. - 47eea8bbbc)
2011. júl. 29. 21:05
szőlőcukorral
2011. júl. 29. 21:03
Én Dia wellness cukor pótlóval szoktam.
2. Lilibeth59 (válaszként erre: 1. - 47eea8bbbc)
2011. júl. 29. 21:01
Használhatsz Steviát, nyírfacukrot, juharszirupot nyugodt szívvel, bolti édesítőt semmiképp sem, akkor inkább már a cukor (de azt sem ajánlanám).
2011. júl. 29. 20:54

Milyen édesítővel, hogy és mennyivel helyettesíthetem a bögrés sütiben a cukrot? Folyékonnyal esetleg? De azt mennyit?

Köszi

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook