Cukor helyett mit? (beszélgetés)
Én Xilitet használok. Élesztős dolgokhoz viszont fruktóz szükséges, hogy szépen megkeljenek.
A finomlisztet pedig cseréld le kilófaló lisztre. Üsd be a google-ba, bővebben ott találsz infót.
Süthető a stiviával süti!
Az igaz hogy ki kell kísérletezni hogy mennyi kell!Én mindig találomra nyomtam bele,ha nem lett elég édes pl. a piskóta akkor még valami krémet vagy tejszínhabot raktam hozzá a végén,hogy ehető legyen de legközelebb már többet raktam bele.
Butaság!
Lehet vele sütni, de nem ajánlanám sütéshez. Sokat kell vele kísérletezni, hogy mennyi legyen... Maradj a xilitnél!!! Én kicsit kevesebbet szoktam belőle használni, mint ha cukorral csinálnám...
Frutózzal (gyümölcscukorral) is próbálkozhatsz. Gyorsabban szívódik fel, de jobb mint a cukor. Fele mennyiség kell ha jól emlékszem, a cukorhoz képest, de rá van írva áltlában.
Sziasztok!
Én is a xilitet/nyírfacukrot ajánlanám. Csak arra vigyázz, hogy ezeket nem lehet élesztős tésztához használni.
Utána nézhetsz a neten is, ott jobban le van írva róla minden :D
xillittel helyettesíteném,mert az süthető.a stevia viszont nem süthető,de főzhető.
A bolban is van süthető édesítőszer,de azok szintetikusak.:-(
Én sokmindent teljeskiörlésű lisztből csinálok,már megszoktam az ízét,de Norbinak van valami új lisztpótlója is és cukorpótlója is.Kipróbálnám,de nálunk a közelben nincs bolt.:-(
Köszönöm.
Ha már itt tartunk, lisztet mire cseréljem?
Nyírfacukorból, szőlőcukorból is egy bögrényi kell?
Ha ezeket használom, fogyókúra illetve diéta alatt is ehetem?
Édesítővel tényleg nem lehet?
A xilit édessége pontosan a cukorral azonos, tehát súlyra is ugyanannyi kell hozzá.
Szoktam még használni Glukonont, de az kevésbé édes, abból több kell.
A bolti édesítők között van olyan, ami nem bírja a magas hőt és megkeseredik, erre vigyázz.
Nyírfacukorral.
Bolti édesítő felejtős.
Milyen édesítővel, hogy és mennyivel helyettesíthetem a bögrés sütiben a cukrot? Folyékonnyal esetleg? De azt mennyit?
Köszi
További ajánlott fórumok:
- Cukor helyett melyik édesítőszert ajánlanád, ételekhez és sütemény készítéséhez, ha van tapasztalatod?
- Mézeskalácsra milyen díszítést ajánlanál a szokványos tojásfehérje+(por)cukor helyett?
- Ha a zabpelyhet ledarálom és a gofriba azt teszek fehér liszt helyett és folyékony édesítőt cukor helyett az hányas kódú lesz?
- Liszt és cukor helyett mit használjak?
- A piskóta tésztába rakhatok kristálycukor helyett porcukrot, ugyanannyi kell belöle?Mármint 1 kanál cukor helyett 1 kanál porcukor kell?
- Lehet-e nyírfacukrot tenni a barackbefőttbe normál cukor helyettesítése céljából?