Liszt és cukor helyett mit használjak? (tudásbázis)
Kedves Pussycatgirl!
Én már nem kismama, hanem egy 4 gyerekes, 5 unokás nagymama vagyok. Szerencsére mindnyájan egészségesen születtek.
Semmiképpen nem ajánlanám, hogy mesterséges édesítőt, vagy színezéket, adalékanyagokat tartalmazó ételeket egyél. Nagyon fontos, hogy lehetőséghez képest otthon készített ételek legyenek, kerüld a készételeket, kész joghurtokat, stb.
Ha félsz a hízástól, akkor elsősorban sok zöldséget, gyümölcsöt és fehérhúst, túrót, sajtot halat (nem tengeri!!) egyél.Cukor helyett inkább mézet, de egy kevés cukor sem árt.
Süteményt is lehet enni, módjával, a benne lévő cukor nem árthat.
Az sem jó, ha nagyon kívánsz valamit és nem eszed meg bizonyos elvek miatt.
Szóval lehetőleg CSAK természetes, friss, piacon vásárolt saját készítésű ételeket javasolnék.
Kívánom, hogy egy egészséges szép baba anyukája légy.
www.cukorbetegekboltja
Itt néz szét, rengeteg receptet találsz és azt süsd meg amit lehet enni egy betegnek.
A cukor helyett mézet(persze nem tescosra gondolok.),ha az egészségedet nézed.
A stevia kicsit kesernyés ízű,vigyázni kell vele,nekem legalábbis sütibe kevés kell.
tényleg vigyázz ezekkel az édesítőszerekkel, mert nagyon sok benne az aszpartám és olyan anyagok amik nagyon károsak a baba fejlődésére.
Nekem terhességi cukrom volt, így csökkentenem kellett a cukorbevitelt. Nagyon nehéz volt, de a baba miatt muszály volt.
Inkább egyél kevesebb sütit és sétálj sokat a friss levegőn.
sok sok boldogságot, egészséget és könnyű szülést kívánok
millio puszi : Adri és kisPetykó
Szia!
A fruktózzal jól lehet sütni, de a sztíviát (remélem jól írom) azt inkább ne használd szerintem.
Itt egy link, itt olvashatsz róla, hogy miért is indult ellene lejárató kampány:
De tudod, nem zörög a haraszt...
Szia!
Ha csak a hízás miatt szeretnéd ezeket kiváltani, akkor liszt helyett búzakorpa, zabkorpa, zabpehely, esetleg norbi lisztek, teljeskiőrlésű lisztek.
Cukor helyett fruktóz, xillit.Egyébként én is na-ciklamátos édesítőszert használtam terhesség-szoptatás alatt, nem ipari mennyiségben fogyasztva:)
Most találtam a Booklin könyvszerda ajánlatai között
A reformkonyha örömei
Bioenergetic Kft., 1997
159 oldal
Kötés: papír / puha kötés
ISBN: 9638120262
"Szívből ajánlom receptkönyvemet mindazoknak, akik: - kisebb-nagyobb betegségeiktől szeretnének megszabadulni; - korunk rettegett betegségeit - a rákot, a szívinfarktust, az agyérbetegségeket szeretnék elkerülni; - egészségesen szeretnének élni; - fölös kilókkal küszködnek, és eddig kudarccal végződtek diétáik, vagy soha nem volt elég pénzük, idejük, hogy kipróbálják őket; - már régóta szívesen kipróbálták volna a reformtáplálkozást, de túlságosan idő- és munkaigényes, valamint költséges hobbinak tartották. Ajánlom továbbá mindenkinek, aki kellően kíváncsi ahhoz, hogy kipróbálja, hogyan lehet hús, fehér cukor és fehér liszt nélkül élni, sőt változatosan és jóízűen enni."
További ajánlott fórumok:
- Melyik lisztet használjátok?
- Mit használjak Calgon helyett mosáskor?
- Nyírfacukor - használja valaki?
- Ha a zabpelyhet ledarálom és a gofriba azt teszek fehér liszt helyett és folyékony édesítőt cukor helyett az hányas kódú lesz?
- 2 éves fiam asztalnál szeretne enni. Mit használjak etetőszék helyett?
- Olyan bevált piskóta receptet keresek, ami diétás? Pl. : cukor helyett Steviát használ, liszt helyett zabpehelylisztet.