Nyírfacukor - használja valaki? (beszélgetés)
Sziasztok!
Valaki nem tudja, honnan a leggazdaságosabb beszerezni? Kissé drágállom, hogy fél kg 1000 Ft körül van. :S
A Xukor márkanevű nyírfacukor 1950Ft/kg-ért kapható. Ennél olcsóbban nincs egyik forgalmazótól se! Ráadásul Budapesten boltban is megkapható ennyiért nem csak netes rendelésnél.
Az alábbi linken megtekinthető az ára:
Szia mkjudit,
az alapjai ugyanazok, mindegyik a xilit vegyületet tartalmazza. A kölönbség a gyártási technólógiából származó tisztaság vagy mi fene,
tudod lisz és liszt között is van különbség pedig mindegyik búzából van. Én kipróbáltam mindegyiket már. A legjobban a nyírfacukor izlett.
hello maszatt,
minden mendemondával ellentétben, a xilit=nyírfacukor.
nagyon apro lépésekkel kell hozzászoktatnod magad, legalább egy honap. kis kávéskanállal kezd.
Helló! Én is vettem tegnap, és a steviához képest olcsóbb. És finom is, tényleg nincs mellékíze, bár a másikat nem kóstoltam. 1200Ft volt 250gramm.
A steviából ha jól tudom, úgy 2000 körül van 20gramm... igaz, állítólag abból nagyon kevés kell, mert iszonyúan nagy az édesítőereje.
Nekem bejön ez a nyírfacukor. Meg különben is...amennyi cukrot eszünk, abba nem sajnálom. Néhanapján tejbedara, vagy kukoricadara, és a napi egy kávémba, esetleg egy-egy teába egy kanál...hát ezt kibírjuk anyagilag hál 'Istennek :)
Igen, ez az élesztős dolog igaz, nem kel meg, de jelenleg sütőnk sincsen sajnos, szóval ez a veszély nem fenyeget... :) Ja, és nem karamellizálódik, de főzés és sütésálló, tehát az értékes anyagok nem illannak el belőle.
Finom :)
Sziasztok!
Nekem is magas a vércukrom,ráadás sokszor vannak candidás panaszaim.Az édességről nagyon nehezen tudok lemondani,és már kiprobáltam mindent amit lehetett! Arra jutottam ,hogy a steviaának van egy mellékíze ami nekem nem jön be! De nemrég tudtam beszerezni a nyírfacukrot (ami nem olcsó),de viszont ugyanolyan,mint a rendes cukor sőt nem emelí a vércukrot,nem híztok tőle sőt pusztítja a gombákat és a rossz baktériumokat! Én ,csak ajánlani tudom mindenkinek!! Sütni,főzni lehet vele,kivétel élesztős dolgokat,mert az nem kell meg! És ugyanolyan arányban kell használni,mint a rendes cukrot! Még kinézetre is olyan!! Szerintem érdemes kiprobálni,és bármennyit ehettek belőle nem emeli a vércukrot!!
Nekem is volt terhességi cukrom, mikor a kislányomat vártam, és most úkból szeretnénk babát. Szerintetek várható, hogy megint magas lesz a cukrom?
Amúgy nincs cukros a családban.
További ajánlott fórumok:
- Tapasztalatok az "új" éhségcsökkentőről! Használja valaki a Hoodia spray-t?
- Ismeri, vagy hasznalja valaki az Aloe Vera First termeket? Terhesen is szabad?
- Milyen a csökkentett nátrium tartalmú só? Használja valaki?
- Használja még valaki a régi, jól bevált NÍVEA krémet?
- A nagyobbik fiam mindkét agyféltekét használja... Ez mit is jelent? Valaki hasonló helyzetben?
- Miért regisztrál be valaki egy honlapra, ha utána nem használja? Főleg a fórum részére gondolok.