Maine coon tapasztalatok (beszélgetés)
Kölyöktápot neki és valami minőségibbet.
Ami nálunk bejött az a Royal Canin. Ellene voltam, kutyáknál egyáltalán nem vált be, sokkal minőségibb, jobb beltartalmú és mégis olcsóbb tápok is léteznek, de a gyakorlatban nálunk kétségtelenül ez szerepelt jól. El is fogadják a macskák, jól is vannak tőle.
Royalból van Maine Coon fajtatáp is. De mindenképp kölyöktáppal kezdenék.
A Brit Care még a másik ami jó volt, de azt nekem nehezebb beszerezni és a ragdoll nem is szerette.
Ezek a tenyésztett macskák sokkal érzékenyebbek, mint a "háziak". Van egy "házink" ő elpusztíthatatlan, de a sziámi hasnyálmirigy és májbajos, a ragdoll ételallergiás. Ez van sajnos. Iams, Felix... hát maximum jutalomfalatnak, nálunk a kékvérűek hamar ledobnák tőle a láncot. Viszont imádnák mert tele van ízfokozóval, minden mesterséges cuccal és nagyon rápörögnek az állatok. Olyan mintha mi csipszet, vagy cukrot ennénk, addiktív, de az érzékenyeket kicsinálja.
A házi kaja sokkal jobb, főleg só és fűszer nélkül, de nálunk pl a ragdoll meg sem eszi a húst, semmilyent, lábrázást kap tőle, csak a száraztáp csúszik. Fajtamacskák nem egyszerű lények.
Problemanak meg ezt nem mondanam ,inkabb agodas. Elozo cicam 15 evig velunk volt ,de o hazi cica volt. A 2 nem egyforma.
A hazim folyamat tisztogatta magat es kopogott a kaki.
Mc hat amikor kedve tartja akkor tisztogatja magat ott hatul. Visszont neki puhabb a kakija. Es pl mivel meg nem ismerem ezt a fajta macsekot ,igy probalok mindenre is odafigyelni. Igen tudom hogy tenyleg vannak lelkiismeretes "tenyesztok" es akik nem kirohognek hanem segitenek. De nem vagyok benne biztos hogy egy ilyen cinikus embertol varhatok is mast. Szemelyesen is ez volt a velemnyem bar akkor nem igazan volt ilyen,csakhat mikor elhoztuk a cicat es probaltunk par dologra rakerdezni.... Es nem volt szamomra tul meggyozo. De mar vissza lepni nem akartam volna.
Húgom tenyésztő, igaz kutyát, de nála ilyen nincs, most is volt utógondozásban egy kutya nála, ami lassan már 10 hónapja gazdinál van, mégis segít megoldani a problémát.
Nem írtad az elején hogy bajod van a tenyésztővel.
Persze nekem is van rossz tapasztalatom tenyésztővel. A ragdoll cicám ahonnan jött "fel lett nyomva" az egyesületnél. Beteg macskák jöttek ki az alomból. Aztán meg is szűnt a tenyészet. Szóval ha gáz van lépni kell.
Nálunk a problémás macska immunterápia és diéta alkalmazása mellett mára egészséges.
Szóval ha probléma van akkor állatorvos. Ő segít, akár allergiavizsgálatot végez.
Bár kölyöknek még nemnolyan egyszerű a sztori, pl eliminációs diéta sem egyszerű, hogy meg is kapjon mindent a kis szervezete.
Jelenleg milyen tápot kap a macska? Mennyi idős?
Azert is probalok infokat gyujteni ,hogy kinek mi valt be. Esetleg tap..
Nedves eledel,tasakos vagy konzerves...
Vitaminok,pasztak...
Nyersezes,fozes... Mert ugy gondolom nem biztos hogy csak en vagyok az egyeduli ,hogy hasonlo tapasztalata van a tenyesztojevel,es ez a forum segitseg lenne az ilyen embereknek akik hasonlo cipoben jarnak.
Koszonom ,de talan azt a verziot kihagynam ,sajnos mar kerdeztuk tobbszor. Miota nallunk van mindenbol ugyanazt kapja semmit nem valtoztattunk . De ugyerzem lukra futottunk mert erdemben hat inkabb hulyenek nez.
Ami nekunk problemank ,hogy neha olyanokat pukizik hogy kitud uzni benonket a lakasbol 😂 a szeklete puha,de nem hig. Neha ossze is kenni magat vagy a kis luka kakis marad. Persze figyeljuk meg minden es rohanunk a luka utan hogy nehogy radirozon. A gatyeszt is megroviditettuk hogy ne legyen beleragadva az alom. Meghat hogy megercsetek most ezt a forumnyitast ez azert tortent ,mert nem gondolnam hogyha problemam van vagy tanacsra van szuksegem,es beszelek a tenyesztojevel es inkabb csak vihoraszik a telefonban..... es elore nem jutunk.
Gyerekeket szerette, felnőtteket megtámadta.
Állandóan pancsolt. 14 kg volt a súlya.
Ilyen hisztis macskám nem volt sosem.
Másnak meg kedves.
Minden fajtában van jó és rossz, ahogy az emberek sem egyformák.