Ma fogtam a kezembe egy Maine Coon macskát. Rokonomé. Csak... (beszélgetős fórum)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
A sziámikban van valami ijesztően gyönyörű, tényleg nagyon okos tekintetük van és csodaszépek is 😊 Viszont állítólag be nem áll a szájuk, folyamatosan mondják a magukét. Szerintem ezt annyira nem tudnám tolerálni 😄
A személyes kedvencem viszont már régóta a snowshoe (hócipős) ami a sziámi véletlen "mutációjából" keletkezett 💗
Szeretem a macskákat, de valahogy a Maine Coonok sosem vonzottak.
Van tenyésztő ismerős, lehet nála van a baki, de az ő macskái sötétek mint az éjszaka. Anno a briteket is épp ezért nem csíptem. Abból volt 2. A himalàjaim pedig tuti értelmi fogyatékos volt, teljes K.O. volt, ő abból élt hogy szép és bújós.
Lehet a nagy testtel jár a rövid ész? 🤷♀️
Bezzeg a sziámik, a miénk tényleg csak nem beszél, 2 éves gyerek szinten van az tuti. Anno teljes értékű játszótársa volt a gyerekemnek. Más sziámi gazdiktól is ezt hallom, nyilván nem sakkozni akar velük az ember, de hogy ők a macskáknál külön kaszt. Igaz van ehhez egy igen nehéz személyiségük is. Rettegnek is tőlük az állatorvosok 😂.
A ragdollom sem ostoba, de a sziámit nem éri utol agyilag, ellenben ragdollhoz képest utálatos, dráma királynő, erőszakos személyiséggel, de imádat van felé, egyébként ő a legfiatalabb és a főnök itthon.
A házi macs pedig csak úgy elvan, ő jól kijön mindenkivel, jó arc, neki a 11 is páros.
Nekem már nem kellene, nem a legkedvesebb cicám volt.
Nagyobb volt a mancsa a törpesnaci lábánál 2x, és ha szegény kutya a közelébe ért, csak úgy kopogott a kutya feje.
Lehet a főcicád is veszélybe lenne. Ismerősnek is az első cicája menekült a maine coon elől állandóan. :/
Irigyellek !
Main coonban mi is gondolkodunk, csak félünk, mert a Picike ( jelenlegi főcica ) elég féltékeny és elég irigy , néha még a fiamra - ha olyan kaját tálalok fel, ami neki is jó tetszik.
Teljesen igazad van, a házi cicák is kedvesek, gyönyörűek, bújósak.
Egy fajtatisztára ruháztam be, egy fekete perzsára 18 évig élt.
A többit kaptam, volt egy szibériai kék, leálltak a tenyésztésével a perzsa előtte ment a cicák örök mezejére,
Csodálatos kedves cica volt, állandóan a nyakamban feküdt, úgy vasaltam, mosogattam, locsoltam.
Ez már nem volt fiatalka, sajnos 4-5 évig élt nálunk, most van egy ragdoll szépségem, ő 1,5 éves volt, amikor ide került, őt a neten találtam, hogy elvihető , allergia miatt. Szintén egy bújós szeretetgombóc. A Maine Coon is itt ragadt nálam egy külföldi költözés miatt, megvették és akkoriban nehéz volt az utaztatása, itt maradt a csilliárdokba került cica.
Igen, és az igazi szépségekért, akár hónapokat is kell várni, van aki 1,5 évet vért, mert abból a tenyészetből akart cicát.
Tenyésztésre vásároltakról meg jobb nem is beszélni, mennyibe kerülnek.
Ez de gyönyörű már.😍 Elfogadnám. De ezek tényleg ilyen árban vannak? :O
(Bocs a linkért. Ha nem lehetett volna berakni.)
Inkább hosszúkás az orra. Nem mondanám kereknek a fejét, a fülén pamacs van, legalábbis a legtöbbnek, szép nagy.
Kerek a perzsa, a csincsilla perzsa pofija.
Tehát épp más:DD
Inkább kicsit olyan mint egy hiúz.
Nekem volt is, 14 kg-osra nőtt meg.
A vize is kádban volt, mert állandóan pancsolt. A gyerekekért odáig volt, a felnőtteket kevésbé szerette.
A rokonságban is volt, ott pont fordítva "üzemelt", a gyerekeket kimondottan utálta, 1,5 évesen muszáj volt nekik elajándékozni, akkora veszélyt jelentett a gyerekekre. Csak, ha elmentek mellette harapott, karmolt.
Gyönyörűek, de nem a legkedvesebb cicák. Természetesen a kivételek meg erősítik a szabályt.