Cukkinisaláta recept




1 kg zsenge cukkini
2-3 dl joghurt
1 púpozott kávéskanál szárított kapor
néhány csipet fehérbors
pici só
A Cukkinisaláta elkészítési módja:
A nyers cukkinit meghámozom, aprólyukú reszelőn lereszelem. Ráöntöm a joghurtot és hozzáadom a fűszereket. Egy-két órát hűtőben hagyom összeérni az ízeket.
Én csak nyáron készítem, amikor idénye van. Ha zsenge, a magját sem kell kiszedni. Nyári hőségben kiváló hűsítő étel és állítólag remek vízhajtó hatással bír.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Ötven, 2008. júl. 5. 17:15
A cukkinisaláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.