Cukkini - csónakok recept




15 dkg jó szikkadt zsemle
1/2 dl tej
1 tojás
1/2 csomag petrezselyem
1 hagyma
5 dkg húsos szalonna vagy sonka
só, bors
4 cukkini (kb.20 dekásak)
10 dkg feta sajt
A Cukkini - csónakok elkészítési módja:
Vágja le a zsemle héját, majd kockázza fel a belsejét. Verje fel a tejet a tojással, s öntse a zsemlekockákra. Vágja finomra a petrezselymet és a hagymát, kockázza fel a szalonnát. Forrósítsa fel az olajat, dobja rá a hagymát és a szalonnát; fonnyassza kb. 2 percig. Sózza, borsozza. Majd keverje össze a petrezselyemmel, a zsemlével és a felkockázott feta sajttal. Mossa meg a cukkinit, hosszában vágja ketté, vájja ki a magját s enyhén sózza meg. Végül kanalazza bele a tölteléket. Melegítse elő a sütőt 200 fokra és süsse a cukkinikat kb. 25 percig.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: c445ab939a, 2008. jan. 10. 19:41
A cukkini - csónakok elkészítési módja és hozzávalói.