Csúsztatott málnás-kakaós palacsinta recept
A Csúsztatott málnás-kakaós palacsinta hozzávalói:4 személyre:
10 dkg vaj
4 tojás
20 dkg liszt
1 zacskó sütőpor
csipet só
2 zacskó vaníliás cukor
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
3 dl tej
20 dkg málna
kevés olaj a sütéshez
kb. 3 evőkanál málnalekvár
A Csúsztatott málnás-kakaós palacsinta elkészítési módja:
A vajat habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, a lisztet, a sütőport, a sót, a vaníliás cukrot és a kakaóport. Fokozatosan felengedjük a tejjel. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a málnaszemekkel együtt lazán a palacsintatésztához keverjük. A palacsinták egyik oldalát lassú tűzön megsütjük, majd egy tálra csúsztatjuk a kisütött felével lefelé. Vékonyan megkenjük a málnalekvárral, majd rácsúsztatjuk a következő kisült palacsintát. Így rétegezzük, amíg elfogy a tészta. A legutolsót megfordítva borítjuk a halomra. Azonnal, forrón tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: the edgeof glory, 2012. jún. 14. 16:32
A csúsztatott málnás-kakaós palacsinta elkészítési módja és hozzávalói.