Burgonyás mézes szelet recept

Hány személyre: 4-5
50 dkg liszt,
15 dkg porcukor,
1 kg főtt, áttört burgonya10 dkg vaj,
3 evőkanál méz,
1 tojás,
2 evőkanál tej,
1 sütőpor,
1 vaníliás cukor,
meggy- vagy sárgabarackdzsem,
1 tojás a kenéshez.
A Burgonyás mézes szelet elkészítési módja:
A sütőport belekeverjük a lisztbe, majd a burgonyához adjuk a vajjal, tojással, mézzel, tejjel és vaníliás cukorral együtt. Kidolgozzuk, majd 3 darabra osztjuk. Kinyújtjuk, majd az egyik lapot tepsibe tesszük. Rákenjük a dzsemet, majd ráhelyezzük a másik tésztalapot, és ugyanígy járunk el az utolsó lappal. A tetejére tojást kenünk, majd közepes fokozaton megsütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. nov. 22. 21:11
A burgonyás mézes szelet elkészítési módja és hozzávalói.