Csülkös-káposztás rakottas recept
A Csülkös-káposztás rakottas hozzávalói:1 kicsontozott csülök
3-4 szem fekete bors
3 lime levél
3 babérlevél
só
héjában főtt burgonya
10 dkg savanyú káposzta
1 doboz tejföl
tetejére sajt
A Csülkös-káposztás rakottas elkészítési módja:
A csülköt jól megmosom és hideg vízben felteszem főni a fűszerekkel. Eközben a korábban megfőtt és meghámozott burgonyát felkarikázom. Amikor a csülök megpuhul, tetszés szerinti darabokra vágom. Én kockáztam. Egy jénai tál alját kicsit kizsíroztam, majd elkezdem sorba rakosgatni a belevalókat. Alulra burgonya kerül, erre jöhet a csülök hús, majd a jól átmosott savanyú káposzta. Ne felejtsünk fűszerezni. Meglocsolom tejföllel. Újabb burgonya sor, és így tovább. A tetejére már nem tettem burgonyát, de csak azért meg elfogyott. Így a felső réteget locsoltam meg a tejföllel. Előmelegített sütőben 180 fokon sütöttem nagyjából 45-50 percig. Ekkor tettem rá a reszelt sajtot és további 10 percre visszatoltam a forró sütőbe, hogy a sajt szépen ráolvadjon az ételre.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: turkkati, 2014. jún. 28. 17:05
A csülkös-káposztás rakottas elkészítési módja és hozzávalói.