Csülkös-káposztás rakottas* recept
180 perc
A Csülkös-káposztás rakottas* hozzávalói:
1 kicsontozott csülök
3-4 szem fekete bors
3 lime levél
3 babérlevél
só
héjában főtt burgonya
10 dkg savanyú káposzta
1 doboz tejföl
tetejére sajt
A Csülkös-káposztás rakottas* elkészítési módja:
A csülköt jól megmosom és hideg vízben felteszem főni a fűszerekkel. Eközben a korábban megfőtt és meghámozott burgonyát felkarikázom. Amikor a csülök megpuhul, tetszés szerinti darabokra vágom. Én kockáztam. Egy jénai tál alját kicsit kizsíroztam, majd elkezdem sorba rakosgatni a belevalókat. Alulra burgonya kerül, erre jöhet a csülök hús, majd a jól átmosott savanyú káposzta. Ne felejtsünk fűszerezni. Meglocsolom tejföllel. Újabb burgonya sor, és így tovább. A tetejére már nem tettem burgonyát, de csak azért meg elfogyott. Így a felső réteget locsoltam meg a tejföllel. Előmelegített sütőben 180 fokon sütöttem nagyjából 45-50 percig. Ekkor tettem rá a reszelt sajtot és további 10 percre visszatoltam a forró sütőbe, hogy a sajt szépen ráolvadjon az ételre.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: turkkati, 2017. jún. 28. 07:37
A csülkös-káposztás rakottas* elkészítési módja és hozzávalói.