Csirkemelles rakott makaróni recept
A Csirkemelles rakott makaróni hozzávalói:4o dkg makaróni
kb: 4o dkg csirkemell
1 fej hagyma
2 ek liszt
2 dl tejföl
3 tojás
1o dkg sajt
só
bors
pirospaprika
pici napraforgó olaj
zsemlemorzsa
paradicsomlé
A Csirkemelles rakott makaróni elkészítési módja:
A makarónit sós vízben kifőzzük. Az olajon megpirítjuk a hagymát, a pirospaprikát és az apróra vágott csirkemellet, kevés paradicsomlével addig párolunk, míg puha nem lesz. Megszórjuk 2 csapott kanál liszttel és alaposan összekeverjük majd beleöntjük a tejfölt. A kifőtt makarónit, a tojásokat és a tejfölös húst összekeverjük és kivajazott és morzsázott jénaiba öntjük. A tetejére reszeljük a sajtot, kis vajat és mehet is a sütőbe. Addig sütjük, míg a sajt szépen meg nem pirul. (180°C középen kb: 35- 40 perc )
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: turkkati, 2014. jún. 20. 20:15
A csirkemelles rakott makaróni elkészítési módja és hozzávalói.